19 Haziran 2007 00:00

Tüzel, Kadifekale emekçileriyle buluştu

Emek, demokrasi ve barış güçlerinin İzmir ortak Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Kadifekale’de Kürt emekçilerle buluştu. Yoksul Kürt emekçilerinin yoğun olarak yaşadığı Kadifekale’de gerçekleştirilen kahve

Paylaş

Emek, demokrasi ve barış güçlerinin İzmir ortak Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Kadifekale’de Kürt emekçilerle buluştu. Yoksul Kürt emekçilerinin yoğun olarak yaşadığı Kadifekale’de gerçekleştirilen kahve toplantıları ve esnaf ziyaretlerinde, Tüzel’e ilgi yoğundu. Özellikle Mardin’den göçen Kürt emekçilerinin yaşadığı Kadifekale’nin kahvelerini, DTP ve EMEP yöneticileri ile dolaşan Tüzel, barış, kardeşlik ve demokrasinin yerleştiği bir toplum yaratmak için bağımsız adayların Meclis’e gönderilmesinin önemine dikkat çekti.
‘Tüzel bizden biri’
Kahvelerde yapılan konuşmalarda, Tüzel’i Kadifekaleli Kürt emekçilerine tanıştıran DTP İzmir İl Başkanı Mehmet Bayraktar, “O bizden biri, ona kefiliz” diye takdim ettiği Tüzel’i, Meclis’e göndermenin kendileri açısından namus ve onur meselesi haline geldiğini dile getirdi. Emekten, barış ve kardeşlikten yana olan güçlerin ülke genelinde 42 bölgede bağımsız milletvekili adayı çıkardığına dikkat çeken Bayraktar, “Bugünümüze ve geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak birlikte olmak zorundayız” diye konuştu.
Bayraktar konuşmalarında, halen cezaevinde olan DTP eski İl Başkanı ve İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Mehdi Aslan’ın da selamlarını iletti. Kahvelerdeki emekçilere, “Milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında Türkçeden başka bir dili kullanmaları yasak. İşte ülkedeki demokrasi böylesi bir durumda” diye seslenen Abdullah Levent Tüzel, demokrasi diyen, emeğin hakkını isteyen, kardeşliği savunan insanların isteklerini savunmak için Meclis’e girilmek istendiğini belirtti.
Dillerimiz farklı, acılarımız ortak
Seçim çalışmalarının basın toplantıları dışında başlangıcının Kadifekale’den yapıldığının altını çizen Tüzel, “Dillerimiz farklı olsa da acılarımız ortak. Ege’nin zeytin dalını Diyarbakır’ın güvercinleri ile buluşturmak zorundayız. İzmir gibi Kürdü, Türkü, göçmeni yoğun biçimde bir araya gelmiş bir kentte, bu kardeşleşmeyi sağlamak durumundayız” diye konuştu.
Türk-Kürt kardeşliğini hakim kılmanın yanı sıra işsizlik, yoksulluk, açlık gibi sorunlarla boğuşan halka gerçek huzuru sağlamak için yola çıkıldığını söyleyen Tüzel, “Bu çalışmayı hep birlikte yapacağız. Halkımızın içinden, kıt kanaat yaşayan emekçilerin destekleri ile siyaset yaptık. Sonuçta bu seçimi de hep birlikte kazanacağız. Meclis’te onurun, vicdanın, namusun sesi olacağız” dedi. Girilen kahvelerden birinde, 11 yaşında Şahin adlı bir çocukla sohbet eden Tüzel, ülkemizde Şahin gibi 11 yaşında okulda olması gerekirken çalışmak zorunda olan on binlerce çocuğun olduğuna dikkat çekti. Kahvelerdeki emekçiler de yaşadıkları sorunları anlatırken Tüzel’in Meclis’e girdikten sonra bu sorunlarla ilgileneceğine olan inançlarını dile getirdiler.
Kale’yi dağıtmak istiyorlar
Mustafa Öznel, Kadifekale’nin heyelan bölgesi olduğu gerekçesi ile taşınmak istendiğini aktararak buradaki asıl amacın Kürtleri dağıtmak olduğunu söyledi. Öznel, “Belediye buraya zenginler için gökdelenler yapacağını söylüyor. Biz ise bir daha buraya paramızla dahi sokulmayacağız” dedi. Kadifekaleli emekçiler, uyuşturucu ve esrarın bilinçli bir şekilde mahalleye sokulduğunu, yine fuhuş olaylarında da artış yaşandığını aktararak bunun kendileri üzerinde oynanan oyunun bir parçası olduğunu dile getirdiler.
Rıdvan Sürer ise “30 yıl Demirel’e çalıştık. 20 yıl Ecevit’e oy verdik. Namusumuzla, onurumuzla bir 4 yıl da kendimiz için çalışacağız” diyerek Tüzel’e destek sözü verdi.
Kahve toplantılarında binin üzerinde emekçi ile yüz yüze gelen, kendini tanıtıp düşüncelerini aktararak destek isteyen Tüzel, daha sonra da Çimentepe’deki pazar esnafını ziyaret etti. Kendilerine kolaylık dileyen Tüzel’i, güleryüz ve ilgiyle karşılayan Çimentepe esnafları, sattıkları ürünlerden de ikram etmeyi unutmadılar. (İzmir/EVRENSEL)

Oy pusulasında Tüzel 7. Aslan 11. sırada

Bağımsız adaylarının oy pusulasındaki sıralamalarının belirlenmesi için İzmir İl Seçim Kurulu Fuar Atlas Pavyonu’nda tarafından kura çekimi yapıldı. İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel oy pusulasında 7. sırada yer alırken, İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Muhdi Aslan ise oy pusulasında 11. sırada yer aldı. Kura öncesi İzmir 2. Bölge milletvekili adaylarından Mustafa Rollas, Mehmet Muhdi Aslan lehine adaylıktan çekildi.

Gaziemir’de toplantı yapıldı

Gaziemir’de Aydınlar Kıraathanesi’nde bir araya gelen Aktepeliler, İzmir 1. Bölge Bağımsız adayı Abdullah Levent Tüzel’in tercih edilmesinin önemini tartıştı. Toplantıda konuşan EMEP GYK üyesi Gürsoy Turan, bu sefer emekçilerin kazanabileceğini, AKP ve CHP’nin emekçiler için hiçbir çözüm yaratamadığını, sorunları daha da derinleştirdiğini söyledi. Irmak mahallesinde bir ev toplantısına da Karadenizli ve Mardinli 40 kişi katıldı.
ÖNCEKİ HABER

Avcı çalışmalarını hızlandırdı

SONRAKİ HABER

DÖNÜŞÜM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...