19 Haziran 2007 00:00

Görevden almak çözüm değil

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın görevden alınmasının yankıları sürüyor. Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Başar, yaptığı yazılı açıklamada, halkın çok dilli ve kültürlü yapısının bir zenginlik olduğunu ve görünmezden

Paylaş

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın görevden alınmasının yankıları sürüyor. Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Başar, yaptığı yazılı açıklamada, halkın çok dilli ve kültürlü yapısının bir zenginlik olduğunu ve görünmezden gelinmesinin sorunları daha da ağırlaştıracağının bunca deneyimden görüldüğünü söyledi. Başar, “Sendikamızla toplu sözleşme imzalayan, çalışanlarının ekonomik ve demokratik haklarına saygı gösteren bir belediye başkanı ve meclisin görevden alınmasının sorunları daha da ağırlaştıracağına inanıyoruz” dedi.
Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri de Demirbaş’a destek ziyaretinde bulunurken, Tunceli Belediye Meclis Üyeleri basın toplantısı düzenleyerek, Demirbaş'ın yanında olduklarını bildirdi.
Açıklamaya Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, DTP, EMEP, KESK’e bağlı sendikalar, ESP’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, çok dilli belediyecilik kararını kendi Tunceli Belediyesi çalışmalarında uygulamaya çalışacaklarını belirtti.
İsveçlilerden mektup
İsveç’in başkenti Stockholm Solna Viking P95 Erkek Basket Takımı ise tepkisini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e mektup göndererek gösterdi. Mektupta, Sur Belediyesi’ne ilişkin alınan karar protesto edilerek, kararın geri çekilmesi talep edildi. Takım üyeleri, Sezer’den yetkisini kullanmasını ve verilen antidemokratik kararın bir an önce geri çekilmesini talep etti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay’ın açıklamasına tepki

SONRAKİ HABER

Köylerde sandık kurulmasına engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa