19 Haziran 2007 00:00

Dere ıslah edilmedi köy çamura gömüldü

Muş’ta önceki gün etkili olan yağış nedeniyle Kepenek Deresi’nin taşması sonucu 50 evi su bastı. Çekilen sel sularının ardından köylüler, dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte evlerinde çamura gömülen eşyaları kurtarmak için...

Paylaş

Muş’ta önceki gün etkili olan yağış nedeniyle Kepenek Deresi’nin taşması sonucu 50 evi su bastı. Çekilen sel sularının ardından köylüler, dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte evlerinde çamura gömülen eşyaları kurtarmak için çalışmalarına başladı.
Can kaybının yaşanmadığı sel felaketinde maddi hasarın büyük olduğunu söyleyen, merkeze bağlı Kepenek Köyü Muhtarı Nurettin Aslan, Kepenek Deresi ıslah edilmediği için köylerinin suya gömüldüğünü belirtti. Muhtar Aslan, “Her yıl derenin ıslah edileceği söyleniyor ama bugüne kadar bir arpa boyu yol alınmadı. Büyük bir faciadan kıl payı kurtulduk. Dün yaşanan sel felaketinde can kaybının olmaması gerçekten bir mucize. Tek isteğimiz, derenin bir an evvel ıslah edilerek köyümüzün sel tehdidinden kurtarılmasıdır” dedi.
Yaşanan sel felaketinin ardından Kepenek köyüne giden Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı Köy Hizmetleri ekipleri, köylerinde mahsur kalanları kurtardı. Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte çamur deryasına dönen evlerine giren köylüler, çamura gömülen eşyalarını kurtarmaya çalıştı.
Evlerindeki eşyalarla birlikte geçim kaynakları olan tarım arazilerinin de büyük hasar gördüğünü söyleyen köylüler, kara kara düşünmeye başladı.
Karayolu kapandı
Karaman’ın Ermenek ilçesinde ise sağanak yağışla gelen sel, Ermenek-Mut ve Ermenek-Anamur karayollarının 2 saat kapalı kalmasına neden oldu.
Ermenek ve çevresinde etkili olan kısa süreli sağanak yağış ve dolu sonucu, karayollarının geçtiği bazı yamaçlarda oluşan sel hasara neden oldu. Sel nedeniyle Ermenek-Mut karayolunun Karalar, Ermenek-Anamur karayolunun ise Keşillik Mahallesi mevkisinde yaklaşık 4 saat boyunca yollar, selin taşıdığı kaya ve çakıllar nedeniyle trafiğe kapandı.
Kapanan Ermenek-Mut ve Ermenek-Anamur yollarında araç kuyrukları oluşurken, Ermenek Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Köy Hizmetleri ekiplerince yapılan çalışma sonucu yollar yeniden ulaşıma açıldı.
Öte yandan sağanak yağış ve dolu nedeniyle bölgede bazı hububat ekili arazilerin de zarar gördüğü bildirildi.
Aksaray’da da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bombaya 8. Kurban

SONRAKİ HABER

Hasanoğlan’da buluşucaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa