19 Haziran 2007 00:00

İHD’den bilgileri paylaşın çağrısı

İnsan Hakları Derneği (İHD), İçişleri Bakanlığı’nca Kuvva-i Milliye Derneği hakkında yürütülen soruşturmanın akıbetini sordu.İHD İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan...

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), İçişleri Bakanlığı’nca Kuvva-i Milliye Derneği hakkında yürütülen soruşturmanın akıbetini sordu.
İHD İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İHD Şube Başkanı Rıza Dalkılıç, Ümraniye’deki bir evde ele geçirilen patlayıcı maddelerin sahibi olduğu önü sürülen emekli Astsubay Oktay Y’nin aynı zamanda Kuvva-i Milliye Derneği’nin yöneticilerinden olduğunu hatırlatarak “Silah üzerine yemin ettirme olayından sonra İçişleri Bakanlığı bu dernek hakkında soruşturma başlattığını açıklamıştı. Bakanlığa, soruşturma sonucunda ortaya çıkan bilgileri kamuoyu ile paylaşma çağrısında bulunuyoruz” dedi.
Bakanlık soruşturması sürerken Ümraniye’de ortaya çıkan cephaneliğin, söz konusu yapının eylem ve örgütlenmesine devam ettiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Dalkılıç “Çok açık belirtmek gerekir ki, Kuvva-i Milliye ve benzeri dernekler, adeta kontrgerillanın legalleşen yapılarıdır” şeklinde konuştu.
Dalkılıç, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a da İHD olarak, “emekli subayların oluşturduğu yapılar ve işledikleri suçlar hakkında ne düşündüğünü açıklama” çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNLÜK

SONRAKİ HABER

Bombaya 8. Kurban

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...