20 Haziran 2007 00:00

Gazeteciler tutuklandı

Diyarbakır’da bölgesel yayın yapan Söz Tv ve Söz gazetesinin Haber Müdürü Sait Bayram ile muhabir Fırat Avcil, 1. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Yücel Kurtoğlu hakkında yaptıkları ‘Rüşvet aldığı için sürgün edildi’ başlıklı haber...

Paylaş

Diyarbakır’da bölgesel yayın yapan Söz Tv ve Söz gazetesinin Haber Müdürü Sait Bayram ile muhabir Fırat Avcil, 1. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Yücel Kurtoğlu hakkında yaptıkları ‘Rüşvet aldığı için sürgün edildi’ başlıklı haber nedeniyle tutuklandı.
Bu arada Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde kalan Gündem gazetesi çalışanı Sabri Adanır’ın kötü muameleye maruz kaldığı bildirildi.
Diyarbakır Basın Savcısı Turan Güzeloğlu, Güneydoğu’da bölgesel yayın yapan Söz Tv ve gazetesi Haber Müdürü Sait Bayram ve muhabir Fırat Avcil hakkında soruşturma başlattı. Bayram ve Avcil Diyarbakır’a gelmeden önce Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde Ağır Ceza Hakimi iken “Rüşvet aldığı gerekçesi ile Diyarbakır’a sürgün edildi” şeklinde önceki günkü gazetede yer alan haber nedeniyle gözaltına alınarak savcılığa getirildiler.
Bayram ve Avcil, ellerinde belge olmasına ve benzer bir haber daha önce Vatan gazetesinde yayınlanmasına karşın “Asılsız haber yayınladıkları” gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
“Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Şırnak muhabiri Faysal Tunç ve Behdin Tunç ile Gündem Gazetesi çalışanı Sabri Adanır’ın itiraz dilekçeleri ikinci kez reddedildi. Adanır’ın annesi Fatma Adanır, oğlunun kötü muameleye maruz kaldığını, bu yüzden psikolojisinin bozulduğun belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Siirt’in Eruh İlçesi ile Şırnak’ın İdil İlçesi’nde yapılan kimlik kontrollerinde 6 Nisan günü gözaltına alınan gazeteciler Faysal Tunç, Behdin Tunç, Sabri Adanır tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, ‘Örgüte bilerek ve isteyerek yardım yataklıkla’ suçlanan 3 kişi, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Balıkçı yaptığı basın açıklamasında her iki gazetecinin de serbest bırakılmasını istedi. (Diyarbakır-Şırnak/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

“Halkların Kardeş Türküleri” Açıkhava’da...

SONRAKİ HABER

Baskının en açık yapıldığı dönem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...