20 Haziran 2007 00:00

“Halkların Kardeş Türküleri” Açıkhava’da...

Yedi yıldan bu yana her yaz gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) “Kardeş Türküler” Açıkhava konserleri bu yıl da 24 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava...

Paylaş

Yedi yıldan bu yana her yaz gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) “Kardeş Türküler” Açıkhava konserleri bu yıl da 24 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda seyircileriyle buluşacak. Tüm şarkılar; seslerin kendini özgürce ifade ederek birbirini çoğalttığı çok-dilli, çok-inançlı, çok-kültürlü bir gelecek, halkların kardeşliği ve barış için söylenecek.
Kadın ağzı türküleri
BGST bu yıl ki “Kardeş Türküler” gösterisini Anadolu Ermeni şarkılarını yorumlayan Sayat Nova Korosu, Lazca ve Türkçe şarkılar seslendiren Birol Topaloğlu, zurna ve duduk ustası Ertan Tekin, Diyarbakır Sur Belediyesi Ritim Atölyesi “Gedên Amedé”, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, kaybolmaya yüz tutan müzik aleti ‘rebab’ sanatçılarından oluşan “Evînèn Rèzan” grubu, bağlama sanatçısı Barış Güney, Dolapdere ve Kuştepe’den genç Roman müzisyenler Tevfik Çekiç, Basri Özkaraağaç ve Şükrü Tırkıç, Zeytinburnu Halk Sahnesi’nin break dansçıları “Break Brothers”, Eruhlular Derneği’nden dansçılar ve 1990’ların başında “Kardeş Türküler” projesinin ilk kez ortaya çıktığı kurum olan Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’ yle birlikte hazırladı. Gösteride Lazca, Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Çingenece ve Arapça şarkılar söylenirken BGST, BÜFK, ZHS “Break Brothers” ve Eruhlular Derneği dansçıları tarafından birlikte hazırlanan danslar sergilenecek. Ayrıca sadece kadın sanatçılar tarafından icra edilen kadın ağzı türküler de gösteride yer alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Enka kültür sanat etkinlikleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Gazeteciler tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...