20 Haziran 2007 00:00

Stadyumda imza

Fenerbahçe’nin yeni transferi Roberto Carlos, sarı-lacivertli kulüple resmi sözleşmeyi taraftarların önünde imzaladı.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilen ve başkan ...

Paylaş

Fenerbahçe’nin yeni transferi Roberto Carlos, sarı-lacivertli kulüple resmi sözleşmeyi taraftarların önünde imzaladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilen ve başkan Aziz Yıldırım ile yöneticilerin de katıldığı törende Carlos, kendisini 2 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Yeni transfer soyunma odasına giderek sarı-lacivertli formayı giydi ve bu şekilde sahaya geldi. Taraftarların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Roberto Carlos, daha sonra başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin katılımıyla sözleşmeyi imzaladı.
Bu arada Carlos’un imza töreni statta yapılırken, Türkiye’de ilk kez bir oyuncu bu şekilde düzenlenen bir törenle sözleşme yaptı.
Sağlık kontrolünde yoğun ilgi

Roberto Carlos, imza töreninden önce sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçti. Kadıköy’deki Acıbadem Hastanesi’ne futbol takımı menajeri Volkan Ballı ve basın sorumlusu Mehmet Çatay ile birlikte gelen Brezilyalı oyuncu, burada bir dizi sağlık kontrollerine tabi tutuldu.
Roberto Carlos’un sağlık kontrolüne medya mensupları yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda gazeteci sağlık kontrollerinden görüntü almak için hastaneye gelirken, İspanya’dan gelen Cuatre TV de sağlık kontrollerini görüntüledi.
Bu arada uluslararası haber ajansları AFP ve AP’nin Türkiye temsilcileri de görüntü aldılar.
Bazı Fenerbahçeli taraftarlar da Carlos’u görmek için hastaneye gelirken,
Brezilyalı oyuncu, bazı taraftarların formalarını imzaladı. Öte yandan hastane çalışanları ve hastanede bulunan hasta yakınları da Carlos’a ilgi gösterdiler.
Özel koruma
Fenerbahçe Kulübü, havalimanında olduğu gibi sağlık kontrollerinde de Roberto Carlos için özel güvenlik elemanları görevlendirdi.
Brezilyalı oyuncu, İstanbul’da kaldığı Çırağan Sarayı’ndan 12 özel güvenlik elemanıyla birlikte hastaneye gelirken, 6 güvenlik elemanı Carlos’un sağlık kontrolleri boyunca yakından güvenliğini sağladılar.
Bu arada Roberto Carlos, İstanbul’da gördüğü büyük ilginin kendisini çok şaşırttığını ve kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.
Sağlık kontrolleri sırasında Cuatre TV muhabirinin sorularını yanıtlayan Carlos, Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “İstanbul’da havalimanında ve burada gördüğüm ilgi beni çok şaşırttı ve benim için sürpriz oldu. Havalimanında çok insan beni karşıladı. Burada olmaktan çok mutluyum. Henüz İstanbul’da hiçbir şey görmedim. Havalimanından otele gittim, otelden de buraya geldim” dedi.
İspanyollar şaşırdı
Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşmeye imza atmak için İstanbul’a giden Roberto Carlos’a gösterilen yoğun ilgi İspanyolları şaşırttı.
İspanyol basını, Real Madrid’den Fenerbahçe’ye giden Roberto Carlos’un İstanbul’da “bir idol gibi” karşılandığını belirterek, “İstanbul şimdiden Roberto Carlos’a aşık oldu” diye yazdı.
Marca gazetesi, Carlos’un havaalanında karşılanmasının “tam bir çılgınlık” şeklinde olduğunu kaydederek, “Roberto, seni kaos bekliyor!’ ifadesini kullandı.
Bu arada İspanyol televizyonları da Carlos’un İstanbul’daki görüntülerine geniş yer vererek, Brezilyalı futbolcuya olağanüstü ilgi gösterildiği, alışık olmadığı şekilde özel korumalarla dolaşmak zorunda kaldığı haberlerini aktardı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Teknik adamlara pro lisans zorunluluğu

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...