20 Haziran 2007 00:00

İnsanca yaşam için yürüdüler

Dev Sağlık-İş’e üye oldukları için taşeron şirket tarafından baskı gören Dicle Üniversitesi Hastanesi işçileri hastane önünde toplanarak rektörlüğe yürüdü. “Yaşasın sendikal mücadelemiz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ...

Paylaş

Dev Sağlık-İş’e üye oldukları için taşeron şirket tarafından baskı gören Dicle Üniversitesi Hastanesi işçileri hastane önünde toplanarak rektörlüğe yürüdü. “Yaşasın sendikal mücadelemiz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını atan işçilere, SES üyesi sağlık emekçileri, TEKSİF’te örgütlenme mücadelesi veren Akyıl işçileri, KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri, CHP Milletvekili Mesut Değer ve İHD destek verdi.
İşçiler adına açıklamayı yapan İşyeri Temsilciler Meclisi’nden Recep Kaya, işyerinde gayri insani uygulamalardan bıktıkları için sendikaya üye olduklarını ve sürekli baskı gördüklerini söyledi. 970 işçiden 730’unun sendikalı olduğunu hatırlatan Kaya şöyle devam etti: “30 kadar arkadaşımız baskı ve tehditlerle sendikadan istifa ettirilmişlerdir. Çalışma koşullarını yasal hale getirilmesi ve insanca muamele görmek isteyen bizler taleplerimizi Üniversite Rektörlüğü’ne iletmiş olmamıza rağmen hiçbir somut adım atılmadı. Bundan cesaret alan taşeron firma ise baskıları her geçen gün artırdı. İşyeri hekiminden sevk alınmasına rağmen sendikadan istifa etmezsen sevk yok denildi. Meselemiz ücret meselesi değildir. Yasalara uygun çalışma koşulları ve insanca muamele görmek, haksız yere işten atılan 2 arkadaşımızın işe başlatılmasını istiyoruz. Selahattin Düşünceli isimli taşeron ağasının derhal görevden alınmasını istiyoruz. Biz köle değil işçiyiz. İnsanca çalışmak ve yaşamak istiyoruz.” (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Newroz işçilerin resmi tatili oldu

SONRAKİ HABER

Ordunun bankası satılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...