20 Haziran 2007 00:00

Seçmenleri sildi terfi etti

AKP’li belediye başkan adayı ve dönemin AKP kadın kolları başkanı ile birlikte seçmen listelerinde isimleri bulanan vatandaşların isimlerini sahte evraklarla sildikleri iddiası ile mahkemeye verilen ve ceza alan eski Yüreğir İlçe Seçim...

Paylaş

AKP’li belediye başkan adayı ve dönemin AKP kadın kolları başkanı ile birlikte seçmen listelerinde isimleri bulanan vatandaşların isimlerini sahte evraklarla sildikleri iddiası ile mahkemeye verilen ve ceza alan eski Yüreğir İlçe Seçim Müdürü Hamit Arıkaner, milletvekili seçimleri öncesi Seyhan İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü’ne “terfi” ettirildi.
Yüreğir İlçe Seçim Müdürü olduğu sırada 28 Mart yerel seçimleri öncesinde Yüreğir’e bağlı Havutlu beldesinde Belediye Başkanı Mesut Ekici ile birlikte kesinleşmiş sandık seçmen listesinde isimleri bulunan 480 seçmenin isimlerini sildiği gerekçesi ile 1 yıl 11 ay hapis cezası alan ve bu suçu bir kez daha işlemeyeceği kanaatiyle ertelenen Hamit Arıkaner’in, seçimler öncesi Seyhan’a İlçe Seçim Müdürü olarak atanması tartışmalara yol açtı.
Hamdi Arıkaner’in önümüzdeki seçimde 297 bin 649 seçmenin oy kullanacağı Yüreğir’den, 580 bin 520 seçmenin oy kullanacağı Seyhan’a atanmasını siyasi bulan ve terfi olarak değerlendiren bazı çevrelerce tartışmalara neden oldu. Atamada Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın önemli rol oynadığı ileri sürülüyor.
Konu ile ilgili görüşünü almak istediğimiz Seyhan Seçim Kurulu Müdürü Hamit Arıkaner ise görüşme talebimize herhangi bir cevap vermedi. (Adana/EVRENSEL)
Erman Koçak
ÖNCEKİ HABER

HÖC’den “Oy kullanmayın” çağrısı

SONRAKİ HABER

Avcı, Darıca’da toplantı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...