20 Haziran 2007 00:00

Baydemir 5 Nisan sakinlerini dinledi

Diyarbakır’ın en çok göç alan mahallelerinden biri olan 5 Nisan Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, göçzedelerin sorunlarını dinledi.

Paylaş

Diyarbakır’ın en çok göç alan mahallelerinden biri olan 5 Nisan Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, göçzedelerin sorunlarını dinledi.
Bir süre önce 5 Nisan Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katılan insanların şikayetlerini dinleyen Baydemir, bir sürpriz yaparak mahalle sakinlerini ziyaret etti. Ziyareti memnuniyetle karşılayan mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Bir çok yoksul aileyi evlerinde ziyaret eden Baydemir, tespit edilen bazı ailelere çeşitli yardımlarda bulundu. Baydemir doğuştan yürüme engelli 9 yaşındaki bir kız çocuğuna tekerlekli sandalye armağan etti.
İşsizlik büyük sorun
Yaşadıkları geçim sıkıntısını anlatan anneler, eşlerinin inşaatlarda çalıştığını ancak çoğu zaman iş bulamadıklarını belirtti. Zaman zaman kirayı dahi ödemekte güçlük çektiklerini belirten sokak sakinleri Başkan Baydemir’den büyük çocukları ve eşleri için iş talebinde bulundu.
Yaşadıkları yoksulluğu anlatan 5 Nisan mahallesi sakinlerine Baydemir, “Siz yoksul değildiniz, yoksullaştırıldınız. Kendi köyünüzde varlıklı olmasanız da yoksul değildiniz. Ama bunu hep birlikte aşmak için daha çok dayanışma ve yardımlaşma duygusu içinde olmalıyız” diye konuştu. Baydemir yaptığı bir çok ev ziyaretinde engelli kişilerin bulunması dikkat çekti. Nereden geldiklerini ve hangi koşullar altında yaşadıklarını tek tek soran Belediye Başkanı Osman Baydemir, sorunlarını not aldığı ailelere gıda yardımında bulunulacağını söyledi.(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bursalılar muhtıraya karşı refleks gösterdi!

SONRAKİ HABER

56 yılda 30 bin ‘bölücü’ isim değişikliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...