20 Haziran 2007 00:00

Bursalılar muhtıraya karşı refleks gösterdi!

Bursa demokrasi ve emek güçleri, Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘kitlesel refleks’ çağrılarına karşı herkesi, demokrasi ve halkların kardeşliğine davet etti.Aralarında İHD, KESK, ÖDP, EMEP, SDP, DTP, Tunceliler Derneği ve Bin Umut...

Paylaş

Bursa demokrasi ve emek güçleri, Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘kitlesel refleks’ çağrılarına karşı herkesi, demokrasi ve halkların kardeşliğine davet etti.
Aralarında İHD, KESK, ÖDP, EMEP, SDP, DTP, Tunceliler Derneği ve Bin Umut Bursa Bağımsız Milletvekili Adayı Hüseyin Armağan’ın da bulunduğu yaklaşık 250 kişi, Bursa Mahsel’de bir araya gelerek Ahmet Refik Paşa Tiyatrosu’na yürüdü.
Burada bir açıklama yapan İHD Bursa Şube Başkanı Abdülaziz Acar, Genelkurmay Başkanlığı’nın, ardı ardına yayınladığı ‘muhtıralarla’ 12 Eylül sürecini aratmadığını belirtti. Gece yarısı muhtıraları ile birlikte asker postalları ve iç savaş kışkırtıcılığı görmek istemediklerini dile getiren Acar, yaşanan gelişmelerle birlikte insan haklarının hiçe sayıldığını ve özgürlüklerin tümüyle çiğnendiğini belirtti.Halklar arasında yaratılmak istenen her türlü kamplaşma ve ayrışmayı körükleyecek politikalara seyirci kalmayacaklarını ifade eden Aziz, “Kitlesel refleks çağrılarına karşı halkların kardeşliği ve demokrasi için herkesi mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türk’ün yeğeni yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Baydemir 5 Nisan sakinlerini dinledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa