20 Haziran 2007 00:00

çıkarılacak sonuç

Büyük gün gelmişti sonunda. Annesi psikolojisine iyi gelir düşüncesiyle klasik müzikle uyandırmıştı onu. Fakat klasik müzik pek açmamıştı Korhan’ın içini:
- Anne ne bu yaaa, sabah sabah! diye bağırdı.

Paylaş

Büyük gün gelmişti sonunda. Annesi psikolojisine iyi gelir düşüncesiyle klasik müzikle uyandırmıştı onu. Fakat klasik müzik pek açmamıştı Korhan’ın içini:
- Anne ne bu yaaa, sabah sabah! diye bağırdı.
- Şostakoviç’in 7 no’lu keman konçertosu yavrum, diye cevapladı annesi Korhan’ın sorusunu. Ve ekledi:
- Beğenmediysen değiştireyim. Vivaldi mi, Mozart mı istersin?
- İbrahim Tatlıses isterim anneeee! diyerek, ergenlere özgü bir sinirle, annesine karşılık verdi Korhan. Sonra yüzünü yıkayıp kahvaltıya oturdu. Büyükannesi ve dedesi dahil herkes karşısında ip gibi dizilmiş, ona sırıtıyorlardı.
Annesi “Korhan oğlum, kararlı mısın sınava tek başına gitmeye? Biz değil de, istersen deden seninle gelsin oğlum...” dedi. Korhan cevaplamadı annesini. Zaten çoğu zaman sorulanlara kestirme cevaplar veriyordu. Çoktan seçmeli cevapları olan sorulara alışmıştı o: “a- Dedem benimle gelsin b- Kimse gelmesin kardeşim, sınava yalnız gideceğim ben. c- Hepinizi peşimden sürükleyeceğim d- Bende gitmiyorum ulan sınava”
Annesi durmadan karşısında konuşurken Korhan aklına gelen bu espriye kendi kendine gülümsedi. Annesi, Korhan’ın gülümsemesinden, hemen, sınava dedesiyle gitmek istediği sonucunu çıkartmıştı. “E, tamam o zaman canım, deden seninle geliyor sınava. Babacım siz de hazırlanın madem...” dedi annesi.
Dede aniden kükredi:
- Naciye bi rahat bırak kızım şu çocuğu! Kocaman adam olmuş, sınava kimle gideceğini bilmiyor mu o.
Annesi son hazırlıkları yapmış, oğlunun yumuşak uçlu kurşun kalemlerini, silgisini, efendime söyleyeyim suyunu, şekerini, ondan sonracığıma sınava giriş kartını çantasına yerleştirmişti. Evet, Korhan artık yola çıkmaya hazırdı. Evdekilerle vedalaşıp erken erken çıktı gitti.
Korhan, tam Mertlerin apartmanının dibinden geçiyordu ki, yukarıdan, hemen önüne “Guptisck!” sesi çıkararak düşen bir grup kalın kitap ürküttü onu. Neden sonra bu düşenlerin ÖSS hazırlık kitapları olduğunu fark etti. Gökten düşen kitaplardan bir tanesi vardı ki, Korhan’ın ağzının suyunun akmasına sebep olmuştu. “Zülüf Dershanesi” Yayınları’ndan çıkan, Mahmut Rıza Gevreli’nin Çözümlü Matematik Soru Bankası kitabıydı bu. Korhan gözlerine inanamıyordu, aylarca aradığı bu süper kitap bir anda önüne düşüvermişti. Derhal kitabı açıp soruları çözmeye başladı. Hayatının denyoluklarından birini yaptığının farkında değildi. O gün sınava geç kaldığı için, içeri alınmadı.
Korhan bir sonraki sene üniversiteyi kazanabilir mi, bilemem. Fakat bildiğim bir şey var ki, o da bu yazıdan çıkarılacak sonucun “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker” yahut “Sınava giderken mutlaka bir yakınımızı yanımızda götürmeliyiz” olmadığıdır. Siz ne dersiniz?
M. Öner
ÖNCEKİ HABER

hamile kadın

SONRAKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 13

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...