20 Haziran 2007 00:00

MEB Şube müdürüne saldırı

Gaziantep’in Yavuzeli İlçesi MEB Şube Müdürü Hayrettin Şaşmaz’ın, makamında, Yavuzeli Çok Programlı Lisesi Müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir Sen temsilcisi olan Ali Bilen’in saldırısına uğradığı iddia edildi

Paylaş

Gaziantep’in Yavuzeli İlçesi MEB Şube Müdürü Hayrettin Şaşmaz’ın, makamında, Yavuzeli Çok Programlı Lisesi Müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir Sen temsilcisi olan Ali Bilen’in saldırısına uğradığı iddia edildi.
Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, saldırıyı kınadı.
Bozgeyik yaptığı açıklamada, saldırıyı, uzun süredir devam eden kadrolaşma harekatının bir sonucu olarak değerlendirdi.
Merkezde ve köylerde çalışan çağdas, demokrat öğretmenlerin sürekli baskı altına alındığına dikkat çeken Bozgeyik, şu açıklamada bulundu: “Öğretmenler baskı altına alınmakta, köylüler kışkırtılarak öğretmenler hakkında dilekçeler alınmaktadır. İl merkezinde olduğu gibi bu ilçemizde de AKP ve kendisine yakın sendika ortak çalışma yürüterek tüm yöneticileri bir gecede atamış; demokrat, çağdaş, laik ve bilimsel eğitimden yana olan kesimler ilçede dışlanmıştır.”
Şiddetin kaynağı
Eğitim Sen Şube Başkanı Bozgeyik, haklarında bir çok soruşturma olmasına rağmen aynı ilçede hala İlçe Milli Eğitim Müdürü ve bazı okul müdürlerinin görevlerini sürdürmekte olduklarına işaret ederek, “Yapılan bu saldırıda tüm bu uygulamalardan cesaret alan ve kendisini sendika temsilcisi olarak tanıtan kişilerce fütursuzca sürdürülmektedir. Eğitim Sen olarak şube müdürü arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, olayı körükleyen ve yapanların bir an önce görevden el çektirilmesini talep ediyoruz. İktidarda olan bu anlayış ve atamış oldukları okul yöneticileri, eğitimde ve okuldaki şiddetin en önemli kaynağıdır” şeklinde konuştu. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ormancılar Afrika sıcağına hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

GÜNLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...