21 Haziran 2007 00:00

Miting yasağı tartışma yarattı

Yüksek Seçim Kurulu’nun televizyonda siyasi parti reklamlarını yasaklaması ve miting yayınlayan kanallara ceza vermesi, tartışma yarattı. CNN Türk ile 24 haber kanalları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın toplu konut...

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu’nun televizyonda siyasi parti reklamlarını yasaklaması ve miting yayınlayan kanallara ceza vermesi, tartışma yarattı.
CNN Türk ile 24 haber kanalları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın toplu konut açılışı yaptığı Erzurum mitingini canlı yayınladıkları için seçim yasağı kapsamında ceza aldı. YSK bunun seçim yasağına girdiğine karar verdi, “fırsat eşitliğine” aykırı olduğu gerekçesi ile CNN Türk’e üç günlük yayın durdurma cezası verdi. Ceza uygulanmaya başlandı. CNN Türk üç gün boyunca haber arası belgesel yayınlayacak. 24 haber ise uyarı cezası aldı.
“Ceza kafaları karıştırdı” diyen İnternet haber sitesi, YSK’nın seçim yasağının halkın haber alma özgürlüğüne darbe vurduğunu belirtti. Sitede “Peki vatandaş ne yapacak? Konuşmaları dinlemek için kalkıp miting yapılan illeri mi dolaşacak?” sorusu yer aldı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 14

SONRAKİ HABER

OYAK heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa