21 Haziran 2007 00:00

Altın Portakal 19 Ekim’de başlıyor

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanlığını, bu yıl tiyatro sanatçısı Genco Erkal yapacak. Onur ödülleri ise Yavuz Turgul ve Halil Ergün’e verilecek.

Paylaş

44. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 19-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin jüri başkanlığını, tiyatro sanatçısı Genco Erkal yapacak. Onur ödülleri ise Oyuncu Halil Ergün ile Yönetmen Yavuz Turgul’a verilecek. 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Uluslararası Avrasya Film Marketi’nin bir arada düzenleneceği “Uluslararası Antalya Film Festivali”nin basın toplantısı, Adile Sultan Sarayı’nda yapıldı.
Olumlu tepkiler aldık
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen festivalin basın toplantısında konuşan festival başkanı Engin Yiğitgil, Antalya Altın Portakal Film Festivali olarak 60. Cannes Film Festivali’nde tanıtımlar yaptıklarını hatırlattı. Yiğitgil, “Antalya Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Uluslararası Avrasya Film Marketi’nin geçen yıl yakaladığı başarıyı Cannes’de uluslararası sinemacılara sorduk ve çok olumlu yanıtlar aldık. Bu, festivalle Türk sinemasına artı değerler kattığımızın önemli bir göstergesi oldu” diye konuştu.
‘Festival ikiz kardeşim’
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 2 yıl önce Altın Portakal Film Festivali’nde bir değişiklik yapılarak uluslararası platforma çıkıldığını hatırlatarak “Avrupa’nın en uzun soluklu festivallerinden olan film festivalimizi daha güçlü bir yapıya taşıdık. Zaman geçtikçe adından daha da söz edilir oldu ” dedi. Antalya Altın Portakal Film Festivali Onur Ödülü sahibi Oyuncu Hülya Koçyiğit de festivali ikiz kardeşi gibi gördüğünü belirterek “Festival 44 yaşında, ben de 44. sanat yılımdayım. Adım festivalle beraber anılıyor, bu çok güzel bir şey. Festivalden aldığım onur ödülü, hayatım boyunca aldığım en anlamlı ödül” diye konuştu.
“Büyük bir onur”
44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanlığını yapacak olan Genco Erkal yaptığı açıklamada, çok zor bir görev üstlendiğini, ancak bunun aynı zamanda büyük bir onur olduğunu söyledi. Yapılan son atılımlarla Türk sinemasının uluslararası arenada hak ettiği yeri yakaladığını dile getiren Erkal, “Türk sineması son yıllarda yeni hareketlenmeler içinde. Çok sayıda film yapılıyor. Dilerim, sinemamız açısından bereketli bir yıl ve festival olur” dedi.
Holywood filmlerinin afiş tasarımlarını yapan Emrah Yücel tarafından hazırlanan 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali afişlerinin de tanıtıldığı gece, Teoman’ın DJ’liğini yaptığı festival partisiyle sona erdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Kısa metrajlı filmler bir arada’

SONRAKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 14

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...