21 Haziran 2007 00:00

BKM Mevlana’yı sahneye taşıdı

Beşiktaş Kültür Merkezi, 800’üncü doğum yılı nedeniyle 150 kişilik bir kadroyla Mevlana’yı andı. ‘Rumi’ adlı gösteride, senfoni orkestrası, polifonik koro, tasavvuf sazları, sema dansları, hafızlar ve DJ müziği ile Mevlana’nın hayatı...

Paylaş

Beşiktaş Kültür Merkezi, 800’üncü doğum yılı nedeniyle 150 kişilik bir kadroyla Mevlana’yı andı. ‘Rumi’ adlı gösteride, senfoni orkestrası, polifonik koro, tasavvuf sazları, sema dansları, hafızlar ve DJ müziği ile Mevlana’nın hayatı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye taşındı.
Anlatıcılığını Ali Gül’ün Mevlana rolünü ise Yılmaz Erdoğan’ın üstlendiği gösteride; Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve DJ Murat Uncuoğlu’nun yanı sıra senfoni orkestrası, tasavvuf sazları, polifonik koro, tasavvuf korosu, virtüözler, dansçılar, hafızlar ve neyzenler aynı sahneyi paylaştı. Projesini Orhan Şallıel’in gerçekleştirdiği gösteride Mevlana’nın çocukluğu, evlenmesi, hayatında karşılaştığı ölümler, Şems’in onu yakması gibi Mevlâna’nın hayatından kesitler yer aldı. Ayrıca Mevlana’nın “Hamdım, Piştim, Yandım” ve “ Gel kim olursan ol, yine gel” özdeyişleri müzik ve ritüellerle işlendi. Ziya Azazi ise, izleyenleri hayran bırakan sema performansıyla mevlevilikten önceki dönemi tasvir etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Harb-İş üyeleri hükümeti uyardı

SONRAKİ HABER

Moore karşıtları yönetmeni suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...