21 Haziran 2007 00:00

Hastanede hizmet durdu

Özsan İntursa taşeron şirketine bağlı olarak Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde sözleşmeli olarak çalışan işçiler iş bıraktı. İşten atılan iki arkadaşları işe alınana ve insanca çalışma koşulları sağlanana kadar

Paylaş

Özsan İntursa taşeron şirketine bağlı olarak Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde sözleşmeli olarak çalışan işçiler iş bıraktı. İşten atılan iki arkadaşları işe alınana ve insanca çalışma koşulları sağlanana kadar eylemlerine devam edecek olan işçiler, hastane önünde alkış ve slogan atarak seslerini duyurmak için eylem yaptı.
İşçilerin iş bırakması, hastanede birçok hizmetin aksamasına neden oldu. Temizlik, laboratuvar, radyoloji, otomasyon, hasta kayıt servisi ve yemekhane olmak üzere yaklaşık 500 işçinin iş bıraktığı hastanede, hastalara tedavi dışında diğer hizmetler önemli oranda aksadı. Hasta kayıt servisi önünde uzun kuyruklar oluştu. Taşeron işçileri, hasta ve yakınlarına bildiri dağıtarak iş bırakma nedenlerini anlattılar. Sabahın erken saatlerinden itibaren greve çıkan işçileri, Bin Umut bağımsız ve AKP’li milletvekili adayları ziyaret etti. Emek Partisi Diyarbakır İl Başkanı İlhan İlbay da işçileri ziyaret ederek destek verdi. Vali yardımcısı, hastaneye gelerek başhekimle bir toplantı yaptı. İşçiler sık sık hastane bahçesinde “Yaşasın sendikal mücadelemiz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarını atarak halaylar çektiler. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

AKP’li belediye Hizmet-İş’i örgütlüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...