21 Haziran 2007 00:00

Bin Umut İstanbul adayları yemekte buluştu

DTP İstanbul İl Başkanlığı, Bakırköy’de Bin Umut Adayları için dayanışma yemeği düzenledi. Dayanışama yemeğinde, Ufuk Uras, Doğan Erbaş ve Ahmet Türk birer konuşma yaparken Gebze M Tipi Cezaevi’nde bulunan 3. Bölge Adayı ...

Paylaş

DTP İstanbul İl Başkanlığı, Bakırköy’de Bin Umut Adayları için dayanışma yemeği düzenledi. Dayanışama yemeğinde, Ufuk Uras, Doğan Erbaş ve Ahmet Türk birer konuşma yaparken Gebze M Tipi Cezaevi’nde bulunan 3. Bölge Adayı Sebahat Tuncel adına Derya Aslan, cezaevi seçim komisyonu tarafından yazılmış olan mektubu okudu.
DTP İl Başkanı Halil Aksoy’un yaptığı açılış konuşması ile ilk sözü alan Mehmet Ufuk Uras, aşiret liderleri diyerek ırkçılık yapanları tarihin çöp sepetine göndereceklerini, bugüne kadar Meclis’te ne yapılmış ise tersi bir politika izleyerek sermaye ve savaş politikalarına karşı, emek ve barış politikalarını izleyeceklerini söyledi.
Doğan Erbaş ise Türkiye’nin zor ve tarihinin en ilginç seçimine girdiğini, seçimlerde uygulanacak olan birleşik oy pusulasının İstanbul gibi illerde önlerine konulan bir zorluk olduğunu, kalan süreçte ise bu hile ile başa çıkmak için her şeyi yapacaklarını belirtti. Oluşturulan cezaevi seçim komisyonu tarafından gönderilen mektupta, Sebahat Tuncel anlatıldı. DTP eski Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Türk de “Yüzde on barajı Kürtlerin önüne konulan engeldir. Biz de bu engelin çözümü olarak Bin Umut Adaylarını çıkardık. Şoven milliyetçi dalganın önüne geçeceğiz. İnkar edilen 20 milyon Kürdün yanında bulunacağız. Seçimleri bir referandum olarak değerlendiriyoruz. Hep birlikte sorumluluğumuzu bilmez isek bunun hesabını tarih sorar” şeklinde konuştu. Yemeğe ayrıca Muş, Şırnak bağımsız milletvekili adayları ile birçok dernek, sivil toplum örgütü başkanları da katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Oylarınız sermaye partilerinde boşa gitmesin’

SONRAKİ HABER

“Birbirimize ihtiyacımız var”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...