21 Haziran 2007 00:00

Cemevi davası görüldü

Cem Vakfı’nın, “Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, Diyanet İşleri teşkilatında Alevilere kadro tahsis edilmesi ve Alevi inançları için ödenek ayrılması” talebini reddeden Başbakanlık aleyhine, Ankara 6’ncı İdare ...

Paylaş

Cem Vakfı’nın, “Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, Diyanet İşleri teşkilatında Alevilere kadro tahsis edilmesi ve Alevi inançları için ödenek ayrılması” talebini reddeden Başbakanlık aleyhine, Ankara 6’ncı İdare Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması dün görüldü.
Duruşmaya, Cem Vakfı Genel Başkanı Avukat İzzettin Doğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda avukat ile Cem Vakfı üyesi Aleviler katıldı. Başbakanlık adına avukat Selen Güneş ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem’in katıldığı duruşmada, iddialarını yineleyen İzzettin Doğan, davanın iç hukukla görülmesinin mümkün olmadığını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın, “Aleviler Müslüman ise camiye gelsinler” sözlerinin de hukuki hiçbir değerinin olmadığını söyledi. Siyasetçilerin Sünni oyları kaybetmemek için bu olayı sürüncemede bıraktıklarını dile getiren Doğan, “parlamentodan ümitlerini kestiklerini” belirtti.
Başbakanlık savunması
Avukat Selen Güneş savunmasında, herkesin inançlarını yaşamakta serbest olduğunu öne sürdü. Alevilerin de Müslüman olduğunu, din hizmetlerinin mezhep ayrımı yapılmaksızın her kesimi içine alacak şekilde yürütüldüğünü iddia eden Güneş, cemevlerinin ibadethane olmasının yasal olarak mümkün olmadığını ileri sürdü. Savunmaların ardından duruşma sona ererken kararın ileriki günlerde vermesi bekleniyor.
Duruşma sonrası, mahkeme önünde bulunan Alevilerle birlikte basına açıklama yapan Doğan, bekledikleri kararın çıkmaması halinde iç hukuk yollarını tüketerek AİHM’e gideceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ergenekon şeması artık polisin elinde

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa