21 Haziran 2007 00:00

Salihli belediyesi grevi kırıyor

Salihli Belediyesi ile Genel-İş arasında sürdüren toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı.

Paylaş

Salihli Belediyesi ile Genel-İş arasında sürdüren toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı. 18 madde ve 3 geçici madde üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dün başlayan grev kırılmaya çalışılıyor. CHP’li belediye başkanı Genel-İş Sendikası ile görüşmek yerine jandarmayı kullanarak işçileri baskı kurmaya çalışıyor.
Genel-İş Toplu Sözleşme Daire Başkanı İsmail Özhamarat, 6 aydır süren görüşmelerde kazanılmış haklarının ellerinden alınmak istendiğini, taleplerinin kabul edilmediğini kaydetti. Bu nedenlerden dolayı dün sabah greve başladıklarını belirten Özhamarat, “Belediye Başkanı işçilerle oturup anlaşmak yerine taşeron işçileri devreye sokarak grevi kırmaya çalışıyor. Üyeleri olan kadrolu işçilerin üzerine zimmetli araçları taşeron işçilerin kullanmasını istiyor. Bizde buna izin vermiyoruz. Jandarma işçilerin önüne barikat kurdu. Hukuka aykırı bir şekilde Vali, Kaymakam, jandarma grevi kırmak için çaba zarf ediyor” diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hekimlere gözdağı sürgünü

SONRAKİ HABER

MGK’da sürpriz gündem Kıbrıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa