22 Haziran 2007 00:00

İşçiler olarak Bin Umut Adaylarını destekleyelim

Merhaba emeğe inananlar,emeğe saygısı olanlar. Türkiye 22 Temmuz’da seçime gidiyor. Bu seçimin Türkiye’nin kaderini değiştireceğine inanıyorum. Çünkü bu seçime damgasını vuracak olan Bin Umut Adayları var.

Paylaş

Merhaba emeğe inananlar,emeğe saygısı olanlar. Türkiye 22 Temmuz’da seçime gidiyor. Bu seçimin Türkiye’nin kaderini değiştireceğine inanıyorum. Çünkü bu seçime damgasını vuracak olan Bin Umut Adayları var. O yürekli insanları yani Bin Umut Adaylarının hepsini tek tek kutluyorum. Bu sürece destek veren sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi partilere teşekkür ediyorum.
Bin Umut Adaylarının Türkiye’de yeni bir dönem başlatacağına inanıyorum. Bugüne kadar Türkiye İşçi Partisi’nden sonra ilk defa barışa, demokrasiye, özgürlüğe inanan insanlar Meclis’e girecekler. Bin Umut Adaylarından Türkiye işçi sınıfı olarak beklentilerimiz var. Öncelikle Türkiye’de yıllardan beri süren iç savaşı durdurmalarını istiyoruz. Kardeş kanı dökülmesin, Kürt sorunu demokratik yollardan çözülsün istiyoruz. Dünyaya terör ve ölüm kusan ABD’nin Meclis kürsüsünden kınanmasını, işçilerin önünde engel olan sendikal yasanın değiştirilmesini, yaşanabilir bir asgari ücret talep etmelerini istiyoruz. Bu sorunları her fırsatta Meclis kürsüsünden dile getirmelerini ve bunların olması için mücadele etmelerini istiyoruz.
Bin Umut Adayları Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin ezilenlerin Meclis’te sesi olacaklar. Halkların kardeşliğinin önündeki bütün engellerin kalkması için mücadele edeceklerdir.
Bizler de Türkiye’deki Kürt ve Türk emekçiler olarak bu seçim sürecinde onlara destek vermeliyiz. İş yerlerimizde, mahallelerde, köylerde yani her yerde her fırsatta adaylarımıza destek için propaganda yapmalı, bütün seçim çalışmalarına katılmalıyız. Bu fırsat belki de son fırsattır. Bin Umut Adaylarının başarısızlığı hepimizin başarısızlığı olacaktır. Bin Umut Adaylarının başarısı ise gelecek seçimlerde Türkiye işçi, emekçi ve ezilen halklarının iktidarı olacaktır. Bu yüzden Bin Umut Adaylarını desteklerken geleceğin iktidarının tohumlarını atmış olacağız. Bugüne kadar bizi dışlayan çevreler bizim gerçek demokrasi ve özgürlüğü savunduğumuzu görecekler. Bin Umut Adaylarının hepsine selam olsun. Biz de Antep’te eski bir sendikacı ve emekli bir işçi olan Bin Umut adayımız Vakkas Dalkılıç’ın seçilmesi için çalışacağız.
Cuma Yalçın Başpınar Organize Sanayi işçisi (G.ANTEP)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 15

SONRAKİ HABER

ARASIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa