22 Haziran 2007 00:00

Salman Rüşdi krizi

Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi’ye ‘Şövalye’ ünvanı verilmesine yönelik tepki ve tartışmalar artarken, diplomatik düzeyde de sürtüşme yaşanıyor. Son olarak İran yönetimi...

Paylaş

Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi’ye ‘Şövalye’ ünvanı verilmesine yönelik tepki ve tartışmalar artarken, diplomatik düzeyde de sürtüşme yaşanıyor. Son olarak İran yönetimi, Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığı İngiltere büyükelçisine, Rüşdi’yi ödüllendirme kararını “kışkırtıcı bir hareket” olduğunu bildirdi. İran’a göre, karar İngiliz hükümetinin İslama karşı mücadelesinin açık bir örneği. İngiliz büyükelçiyle görüşen İran Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa işlerinden sorumlu yetkilisi İbrahim Rahimpur, kararın bir buçuk milyar Müslümanı ve diğer dinlere bağlı insanları derinden incittiğini söyledi.
Salman Rüşdi Pakistan’ın çeşitli kentlerinde öfkeli gösterilere yol açtı. İngiltere ise Salman Rüşdi’ye Şövalyelik ünvanı verilmesinin İslamiyete hakaret niyeti taşıdığı suçlamalarını reddediyor. 59 yaşındaki Salman Rüşdi, Kraliçe İkinci Elizabeth’in, büyük başarıları dolayısıyla takdire layık bulduğu 950 kişilik listeye girmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Seçim tavsiyesi tansiyonu yükseltti

SONRAKİ HABER

Eğitimciler sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...