22 Haziran 2007 00:00

Seçim tavsiyesi tansiyonu yükseltti

Kulüpler Birliği’nin, Futbol Federasyonu’nun 26-27 Haziran tarihlerinde yapacağı olağan mali genel kurulun gündemine seçim maddesinin konulması yönünde tavsiye kararı alması, futbolda tansiyonu yeniden yükseltti.

Paylaş

Kulüpler Birliği’nin, Futbol Federasyonu’nun 26-27 Haziran tarihlerinde yapacağı olağan mali genel kurulun gündemine seçim maddesinin konulması yönünde tavsiye kararı alması, futbolda tansiyonu yeniden yükseltti. Gelinen noktada, kimi kulüpler, federasyonun seçime giderek güven tazelemesinin artık zorunlu hale geldiğini dile getirirken, kimi kulüpler ise mevcut federasyondan yana tavır alarak, seçimin gereksiz ve FIFA kararlarına göre de zaten imkansız olduğu yönünde görüş bildiriyorlar.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta, “Biz kulüplerin istemesi halinde mali genel kurul gündemine seçim maddesinin konabileceğini açıklamıştık, ancak onlar mahkemeye gitmeyi tercih etti” dedi. Usta, mahkeme süreci başlamadan önce kulüplere, “Türk futbolunu mahkeme kapılarında süründürmeme” çağrısı yaptıklarını belirterek, “O süreçte eğer kulüplerimiz isterse mali genel kurul gündemine seçim maddesinin alınabileceğini açıklamıştık. Ancak onlar mahkemeye gitmeyi tercih etti. Çıkan kararlar Futbol Federasyonu’nun lehine. Biz de mali genel kurul gündemine seçim maddesinin eklenmesini kesinlikle düşünmüyoruz” diye konuştu.
26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak olağan mali genel kurulda, kulüplerin gündeme seçim maddesi eklenmesi için önerge vermesi halinde yasal prosedürün uygulanacağını ifade eden Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Futbol Federasyonu ne söz vermişse, onun arkasındadır. Davalar açılmadan önce çağrımız netti. Kulüpler mahkemeye gidip sonra da kaybettikten sonra ‘bize söz vermişlerdi’ demesinler. Biz o dönemde mahkemeye gidilmemesi şartıyla mali genel kurul gündemine seçim maddesinin eklenebileceğini açıklamıştık. Aleyhimize 3 dava açıldı, bu 3 davada da mahkeme bizi haklı buldu. Mahkemelerde istedikleri sonuçları bulamayanlar ‘Bize söz vermişlerdi’ diyerek kamuoyunu yanıltmasınlar.”
Muhalifler aday arayışında
Öte yandan Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu’nda gündeme seçim maddesini de koydurmak için yoğun çaba harcayan muhalifler arasında “başkan adayı” konusunda birlik sağlanamadı. Kulüpler Birliği’nin Ankara’da yapılan toplantısının ardından tavsiye nitelğinde 13 kulüp yöneticisinin aldığı karara rağmen, herkesin kafasında soru işaretleri ve belirsizlikler devam ediyor. Genel kurulda 45 imzanın toplanması sonucu gündeme seçim maddesinin eklenmesinin sorun olmadığı, ancak psikolojik yönden bu imzanın 113’ün üzerinde olması gerektiğini ifade eden muhalifler, bu sayıda imzanın da hazır olduğunu, ancak kulüplerin adaylar arasında birlik sağlayamadığını bildirdiler.
Kulüplerin en çok sorduğu sorunun, “Tamam Haluk Ulusoy gitsin, ancak yerine kim gelecek ?” sorusuna cevap arayan muhalefetin önde gelen isimleri, mali genel kuruldan sonra seçime 1 aylık süre kaldığını ve Türk futbolunu yönetecek bir aday etrafında kesinlikle mutabık kalınacağını ifade ettiler. Futbol Federasyonunu başkanlığı için muhtemel adaylar arasında Ayhan Bermek, Hamdi Akın ve Şenes Erzik’in isimlerinin geçtiği, başka bir sürpriz adayın da çıkabileceği öğrenildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Devrik başbakan M.City’ye başkan oluyor

SONRAKİ HABER

Salman Rüşdi krizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...