22 Haziran 2007 00:00

Se-Na işçisi halktan destek istiyor

2003 yılında TEKSİF’e üye olan ve çeşitli bahanelerle işten atılan Se-Na Tekstil işçileri, Tokat halkından destek bekliyor.
İşçilerin düzenlediği basın açıklamasında konuşan Devrim Delen, firmanın...

Paylaş

2003 yılında TEKSİF’e üye olan ve çeşitli bahanelerle işten atılan Se-Na Tekstil işçileri, Tokat halkından destek bekliyor.
İşçilerin düzenlediği basın açıklamasında konuşan Devrim Delen, firmanın kendilerini suçlu gibi göstermeye çalıştığını belirterek “Dört yıldır süren hukuki mücadelemizde yerel basından ve halktan destek almamız patron sayesinde engellendi. Yerel basın kuruluşları, reklam gelirleri kaygısıyla bize kulak tıkadı. Biz artık sürekli çalışmalar yaparak gerek Tokat halkı gözünde hak ettiğimiz yeri alacağız, gerekse hukuksal açıdan kazanımlarımızı savunacağız. Seçim süreci boyunca tüm siyasi partiler, sendikalar ve derneklerden destek isteyeceğiz” diye konuştu.
İşçilerden Yusuf Şenel ise “Uğradığımız haksızlık, gasp yüzünden psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım. Sosyal çevremiz de bu konuda yıprandı. İnsanlar bize, ekmeğine hainlik etmişiz gibi bakıyor; biz bunları hak etmedik. Biz sadece iyi birer işçi olabilmek ve işimize, emeğimize sahip çıkabilmek adına mücadele ediyoruz” dedi.
2003 yılında TEKSİF’e üye olan Se-Na Tekstil işçileri, dört yıldır sürdürdükleri iş iadesi ve kıdem tazminatı hakları için seslerini duyurmaya çalışıyorlar. (Tokat/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Askeriye işçileri sokağa döküldü

SONRAKİ HABER

Grevci işçilere vahşi saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...