22 Haziran 2007 00:00

Askeriye işçileri sokağa döküldü

Harb-İş üyesi yüzlerce savunma sanayi işçisi önceki akşam Ankara Kızılay’da toplanarak, toplu iş sözleşmelerinde kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

Paylaş

Harb-İş üyesi yüzlerce savunma sanayi işçisi önceki akşam Ankara Kızılay’da toplanarak, toplu iş sözleşmelerinde kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini duyurdu.
Harb-İş Ankara Şubesi önünde toplanan bini aşkın işçi adeta miting yaptı. “Asker değil işçiyiz, alanlarda güçlüyüz”, “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Yaşasın işçilerin birliği” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarını atan işçiler, Türk-İş’e de, “İşçi burada Türk-İş nerede”, “Suskun Türk-İş istemiyoruz” sloganlarıyla tepki gösterdi. Diğer sendikaları ve başta kamu işçileri olmak üzere tüm emekçileri alanlara çıkmaya davet eden Harb-İş üyesi işçiler, “Genel grev genel direniş” çağrısı yaptı.
Harb-İş Ankara Şube Başkanı Bayram Bozal, Hükümetin getirdiği teklifin geçmiş dönem kayıplarını telafi etmekten uzak olduğunu kaydederek “Kamu işçisi geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesi talebinden geri adım atmayacaktır” diye konuştu. Bozal, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı işyerlerini kapsayan işyeri sözleşmelerinde yasal sürenin 25 Haziran’da dolacağına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Ama hâlâ işverenlerimiz en haklı taleplerimize bile olumlu yaklaşım göstermemektedirler. İşveren İş Yasası’nın esnek çalışma hükümlerini sözleşmeye yansıtmak, servislerimizi kaldırmak, yemeklerimizi özelleştirmek istiyor. Ama biz işverenin bu haksız taleplerine karşı direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Kazanımlarımızdan taviz vermeyeceğiz.”
Türk-İş’e çağrı
Gölcük Tersanesi işçileri ise Tersane Komutanlığı önünde toplanarak Anıtpark’a yürüdüler. Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Haldun Kurubacak, “Türk-İş’i, işçileri oyalayıcı girişimlerden vazgeçerek, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçinin haklı talepleri karşılanıncaya kadar kitlesel eylemler düzenlemeye, işçi ve emekçinin haklarını korumaya ve üzerine düşen görevi yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçiler bakanlığa yürüdü

SONRAKİ HABER

Se-Na işçisi halktan destek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...