22 Haziran 2007 00:00

Sırat Köprüsü 6 can aldı

Ağrı’nın Hamur ilçesinde bir kam-yon, derme çatma bir köprüden geçerken şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazada 6 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Paylaş

Ağrı’nın Hamur ilçesinde bir kam-yon, derme çatma bir köprüden geçerken şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazada 6 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.
İddialara göre, yolcu taşıyan bir kamyon, ilçeye bağlı Danakıran köyü yakınlarındaki köprüden geçtiği sırada köprüde hasar meydana geldi. Köprüdeki hasar sonucu meydana gelen kazada Mehmet Avcı, Vildan Güven (15), Burak Güven (6), Murat Korkmaz (5), Nurgül Korkmaz (39) ile Havin Korkmaz yaşamını yitirdi. Yaralanan 5 kişi ise Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, kazayla ilgili olarak, “İlk bilgi heyelan olduğuna dairdi, ancak olay yerine gittiğimde kazanın, aracın şarampole yuvarlanması sonucu olduğunu gördüm” iddiasında buundu.
Şubat ayında da Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde benzer bir facia yaşanmıştı. Günlük 7 YTL yevmiye ile çalışan işçileri taşıyan bir kamyon, sel suları nedeniyle büyük hasar gören Çırpı Deresi’nden geçerken devrilmiş, kazada 11 işçi yaşamını yitirmişti.
2 çocuk boğuldu
Ordu’da ise denizde akıntıya kapılan 5 çocuktan 1’i kurtarıldı, 2’si boğuldu.
5 çocuk, Akyazı Mahallesi sahilinde serinlemek için girdikleri denizde akıntıya kapıldı. Durumu fark eden çevredekilerin müdahalesi üzerine bir çocuk kurtarılırken, 2 çocuk boğuldu. Diğer 2 çocuk dalgaların arasında kayboldu.
Dün bir başka üzücü haber de Antalya’dan geldi. Geri manevra yaparken su kanalına düşen kamyonun sürücüsü Mesut Göl (24), su kanalında boğuldu.
Düğün sevinci yasa dönüştü
Çanakkale’de 240 promil alkollü olarak kullandığı kamyonla düğüne giden midibüse çarpıp 7 kişinin ölümüne, 2’si ağır 39 kişinin yaralanmasına neden olan kamyon sürücüsü 47 yaşındaki Gürol Kasap’ın, daha önce de alkollü araç kullanmaktan ehliyetinin alındığı belirlendi. Kasap, dün akşam tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kamyon şoförü Gürol Kasap, yönetimindeki 17 AN 222 plakalı kamyonla önceki gün saat 21.15’te Çanakkale’den Ezine ilçesi yönüne giderken, karşı şeride geçerek Ezine’nin Koçali köyünden Çanakkale’ye düğüne davetli getiren 30 yaşındaki Nuri Demir yönetimindeki 17 SE 205 plakalı midibüse çarpıp 7 kişinin ölümüne, 39 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.
Ölenlerin kimlikleri
Trafik kazasında savcılık ve adli tıp uzmanları tarafından belirlenen ölen yedi kişinin kimliklerinin; Asuman Benli, Halil Yılmaz, İsmail Dursun, Nurcan Süzen, Şehrazat Çabuk, Şehriye Dursun, Adile Dursun olduğu açıklandı. Kazada yaralanan 12 kişinin Devlet Hastanesi’nde, 10 kişinin Millet Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü, Emrah Değirmenci isimli yaralının İzmir’e sevk edildiği, diğer 16 yaralının da ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.
Öte yandan düğüne giden midibüsün ise yolcu kapasitesinin 27 kişi olduğu, ancak araçta 46 yolcunun bulunduğu ifade edildi.
Karaman’da ise babası kamyonetle geri manevra yaparken araçtan düşen Cumali Ç. (10) yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Üniversiteye giriş kolay olmayacak

SONRAKİ HABER

Hayat kupası sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...