22 Haziran 2007 00:00

Bölgede seçim hazırlıkları

Bin Umut Diyarbakır bağımsız milletvekili adayları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi teras katında düzenlenen resepsiyonda demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi

Paylaş

Diyarbakır’da resepsiyon

Bin Umut Diyarbakır bağımsız milletvekili adayları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi teras katında düzenlenen resepsiyonda demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Resepsiyona Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ilçe belediye başkanları ve kitle örgütü temsilcileri katıldı.
Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Bin Umut adaylarının halkı en iyi şekilde temsil edeceğine, duruşlarıyla parlamentoya nitelik kazandıracaklarına inandıklarını söyledi. Bağımsız milletvekili adayları adına konuşan Akın Birdal ise Bin Umut bağımsız milletvekili adaylarının 1995 yılında başlayan Kürt-Türk halkının buluşmasını sağladığını dile getirerek, “DEP milletvekillerinin kapı dışarı atılmasına karşılık onların mücadelesini Meclis’e taşıyacağız. Halkın özlem ve beklentileri sandıkta taçlanarak çıkacaktır” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Bin Umut Adayı Halis Ovacık’ta

Tunceli Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı Şerefattin Halis, Ovacık ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Ziyarete Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç, DTP MYK Üyesi Emir Ali Çelebi ve DTP Eşbaşkan Yardımcısı Bayram Altun katıldı. Halis, ilçe girişinde davul ve zurnayla karşılandı. İlçe girişinde caddeyi trafiğe kapatan yüzü aşkın kişi halay çekti.
İlçe merkezinde esnafı ziyaret eden Halis ve beraberindekiler, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Büyük bir ilgi ile karşılanan Halis ve beraberindeki grup, daha sonra Munzur Gözeleri’ne gitti. Burada kurulan Munzur Su Fabrikası’nı da ziyaret eden Halis, işçilerle sohbet etti. (Tunceli/DİHA)
Tuğluk seçim bölgesinde

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Aysel Tuğluk, seçim bölgesi Bağlar semtinde esnafı ziyaret etti. Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler’in de katıldığı ziyarette Tuğluk, özellikle alışveriş yapan kadınlardan yoğun ilgi gördü.
Bağlar bölgesindeki halkın her zaman mücadelelerine destek verdiğini belirten Tuğluk, “Bağlar, köyden kente zorunlu göç nüfusunun yoğun olduğu bir bölgedir. Bağlar halkı kimin ne olduğunu biliyor. Bu nedenle kendi adaylarını destekleyecektir. Acıyı yaşayan bu halktır” diye konuştu.
Esnaf ziyareti sırasında; 24 Haziran günü saat 17.00’de, 5 Nisan Mahallesi’nde, sanatçı Zınar Sozdar’ın da katılımıyla açılacak seçim bürosunun açılış davetiyeleri de dağıtıldı.

Suriçi’nde iki seçim bürosu açıldı

Bağımsız Milletvekili Adayı Gültan Kışanak’ın seçim bölgesi olan Alipaşa Mahallesi ve Kervan Kıraathanesi yakınında iki seçim bürosu açıldı. Açılışa, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Diyarbakır ilk kademe belediye başkanlarının yanı sıra yaklaşık 1500 bin kişi katıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Malatya’da seçim bürosu açıldı

Malatya Bin Umut Adayı Mustafa Türk, demokratik kitle örgütü ve sendika temsilcilerinin katılımıyla merkez seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışa DTP, EMEP, SHP, ESP, Eğitim Sen, SES, Tek Gıda-İş, İHD ve Tüm Köy-Sen yöneticileri katıldılar.
Açılışta davul zurna eşliğinde halaylar çekilirken açılış konuşmasını yapan Türk, Bin Umut hareketinin ülkemizi güzel günlere taşıyacak bir yürek bileti, bir yol haritası olduğunu belirterek “Gerilimi ve olumsuz cümleleri sözlüğümüzden ayıklayacak, temel sorunlarımızla yüzleşmemizi sağlayacak, beraberliğimizi bir gönüllü halaya dönüştürecek bir hareketin startını buradan; Malatya’dan veriyoruz. Diyarbakır’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den… Ülkenin dört bir yanından çözümün dilini sokağa taşıyoruz” dedi.
Açılışta DTP İl Başkanı Nuray Kılınç, EMEP İl Başkanı Nejdet Bali, SHP Malatya İl Yöneticisi İbrahim Göçmen ve ESP Malatya İl Temsilcisi Dilek Tataş da birer konuşma yaptı. (Malatya/EVRENSEL)

İnan, EMEP’i ziyaret etti

Bin Umut Adıyaman Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet İnan, EMEP Adıyaman İl Örgütü’nü ziyaret etti. İl Başkanı Kamber Şen ve partililer tarafından karşılanan İnan, kendisine vermiş oldukları destekten dolayı EMEP’e teşekkür etti. Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren İnan, Adıyaman ve ilçelerini kapsayan yoğun bir çalışma planladıklarını söyledi.
Bu arada aynı gün basın toplantısı düzenleyen EMEP Adıyaman İl Başkanı Kamber Şen, seçimlerde Ahmet İnan’ı destekleyeceklerini ve seçim çalışmalarına parti olarak aktif bir şekilde katılacaklarını bildirdi.
Şen, “Partimiz, emek ve demokrasi düşmanlarına karşı tüm halkımızı, emeğin ve gerçek demokrasinin programı ve onun adayı etrafında birleşmeye çağırmaktadır” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

Van’da seçim büroları açıldı

Bin Umut Van bağımsız milletvekili adayları Özal Üçer, Saim Kartal ile Fatma Kurtulan, Erciş, Muradiye ve Çaldıran’ın ardından Başkale ve Gürpınar’da da seçim bürolarının açılışına katıldı. Başkale Meydanı’nda seçim bürosu açılışında konuşan Özdal Üçer, Başkale halkının adaylara gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Üçer, “Sizin oylarınızla Meclis’te Kürt halkının bütün isteklerini talep edeceğiz” dedi. (Van/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sebahat Tuncel tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

ARA SIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...