22 Haziran 2007 00:00

Sebahat Tuncel tahliye edilmedi

Gebze M Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan emek, barış ve demokrasi güçlerinin İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Paylaş

Gebze M Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan emek, barış ve demokrasi güçlerinin İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel’in tutukluluk halinin devamına karar verildi. 5 Kasım 2006’da Bağcılar’daki “DTP 1. Halk Dayanışma Toplantısı”na, ‘PKK yöneticileri toplantı yapıyor’ gerekçesi ile yapılan baskında gözaltına alınan ve bir ‘itirafçı’nın ifadesi doğrultusunda PKK’ye üyelik iddiasıyla tutuklanan İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel ve aynı dosya kapsamında hakkında dava açılan sanatçı İbrahim Rojhilat’ın (Tekdemir) yargılanmasına dün devam edildi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Sebahat Tuncel ve tutuksuz sanık İbrahim Rojhilat hazır bulunurken, başka bir suçtan tutuklu bulunan ve ‘itirafçı’ olduğu belirtilen İbrahim Çakmaz ise “tanık’ sıfatıyla duruşmaya katıldı.
Duruşmada ilk olarak dinlenen tanık İbrahim Çakmaz, ifadesinde Tuncel’i PRD’nin Kuzey Irak’taki bir toplantısında gördüğünü iddia etti. Mahkeme heyetinin, tanığa soru sormadan emniyet ifadelerini okumasını eleştiren Tuncel’in avukatı Baran Doğan, mahkemenin usulen savunma haklarını kısıtladığını söyledi. Müvekkilinin DTP tarafından düzenlenen “yasal” bir toplantıda gözaltına alınmasına dikkat çeken Doğan, “Müvekkilim 2003 yılından bu yana yasal çalışmalar yürütüyor ve kamuoyunda tanınan biridir. Dosyada İbrahim Çakmaz’ın ifadelerinin dışında müvekkilimin tutuklanmasını gerektirecek herhangi bir delil yoktur. Kaldı ki Çakmaz’ın ifadeleri de kendi içinde tutarlı değildir” dedi. Tuncel’in milletvekili adayı olduğunu belirten Doğan, suç unsuru oluşmadığı ve ‘kaçma şüphesi’ olmadığı için müvekkilinin tahliyesini istedi.
Çakmaz’ı tanımadığını belirten Sebahat Tuncel de suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu. Tuncel’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Ekim’e erteledi.
Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 100 kişi mahkeme önünde Tuncel’in tahliyesini istedi. Kalabalık adına açıklamada bulunun Hülya Osmanağaoğlu, 23 Temmuz sabahı alınan binlerce oyla Tuncel’i cezaevinden çıkararak Ankara’ya, Meclis’e göndereceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

sağlık olsun

SONRAKİ HABER

Bölgede seçim hazırlıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...