23 Haziran 2007 00:00

Lejyonerler formda

Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek (A) Milli Takım’ın aday kadrosunda yer alan 7 oyuncu yurtdışında forma giyiyor.18 kişilik aday kadroda bulunan oyunculardan Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ...

Paylaş

Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek (A) Milli Takım’ın aday kadrosunda yer alan 7 oyuncu yurtdışında forma giyiyor.
18 kişilik aday kadroda bulunan oyunculardan Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA), Engin Atsür ABD Kolej Basketbol Ligi (NCAA), Serkan Erdoğan ve Kaya Peker İspanya’da, Ender Arslan ise Yunanistan Ligi’nde sezonu tamamladı.
Milli Takım’ın lejyonerleri, bu sezon kulüplerinde oynadıkları maçlarda başarılı performans sergilediler.
NBA takımlarından Utah Jazz’da forma giyen Mehmet Okur, normal sezon süresince ortalama 33 dakika forma şansı bulurken, 17.6 sayı, 7.2 ribaunt ve 2 asist ortalamalarıyla oynadı. Okur, NBA All Star maçında da forma giyerek, bu organizasyonda yer alan ilk Türk basketbolcu olarak da tarihe geçti.
NBA Ligi’nde mücadele eden bir diğer Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise Orlando Magic formasıyla normal sezonda 31 dakika ortalama ile sahada kalırken, ligi 13.8 sayı, 3.3 ribaunt, 3.5 asist ortalamalarıyla tamamladı.
Ersan İlyasova, NBA’deki ilk sezonunu Milwaukee Bucks forması altında geçirdi. 14 dakika oynama süresi yakalayan İlyasova, 6.1 sayı, 2.9 ribaunt ve 0.7 asist ortalamalarıyla oynadı.
NCAA’nin North Caroline State takımında mücadele eden Engin Atsür 33 dakika ortalamayla oynadığı ligde 11.3 sayı, 4.2 sayı ve 2.9 ribaunt ortalaması yakaladı. Oyun kurucu Ender Arslan ise bu sezon 3 ayrı değişik takımda forma giyme şansı yakaladı.
Avrupalı lejyonerler
İlk olarak Slovenya takımı Union Olimpija takımında forma giyen Arslan, 5.1 sayı, 1.5 ribaunt ve 1.1 asist ortalamasıyla oynadı. Daha sonra transfer olduğu İspanya’nın TAU Ceramica takımında 13 dakika ortalamayla oynayan Arslan, 5.1 sayı, 1.5 ribaunt, 1.1 asist ortalaması tuttururken, son takımı Yunan temsilcisi Panionios’da ise 9.5 sayı, 1.4 ribaunt ve 2.7 asist ortalamalarıyla sezonu tamamladı. İspanya’nın TAU Ceramica takımında forma giyen 2 Türk basketbolcudan Kaya Peker, 18 dakika ortalama süreyle oynadığı İspanya liginde 6.2 sayı, 3.9 ribaunt, 0.3 asist ortalamaları yakalarken, 21 dakika ortalama süre alan Serkan Erdoğan, 9.5 sayı, 1.7 ribaunt ve 1.1 asist ortalamaları tutturdu.
Ankara’nın gururu Tutku
Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek (A) Milli Takım’ın aday kadrosunda yer alan Tutku Açık, sezon boyunca ortaya koyduğu performansın ödülünü aldığını söyledi.
Şimdiki hedefinin Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek kadroya girebilmek olduğunu belirten Açık, “Ankara’dan kadroda yer alan tek oyuncu olmam beni çok gururlandırdı. Ankara’dan birçok oyuncu milli takımda yer almayı hak ediyor.
Ancak Tanjeviç’in kendi sistemine uygun oyuncuları seçtiğini düşünüyorum. Sezon boyunca ortaya koyduğum performansın ödülünü aldım” dedi.
Milli takımın hedefinin her zaman büyük olması gerektiğinin altını çizen milli basketbolcu, şunları söyledi: “Dünya Şampiyonası’nda elde edilen büyük bir başarı var. Avrupa Şampiyonası’nda da hedefimiz büyük olacak. Oyuncu kapasitesine baktığımız zaman Türk Milli Takımı’nın çok yetenekli oyunculara sahip olduğunu görüyoruz. Burada önemli olan kısa süre içinde takım olabilmek. Şansımız da yanımızda olursa, önemli başarılar elde edebiliriz.”
Tutku Açık, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un kadroda yer almasına çok sevindiğini kaydederek, “İkisinin de tekrar kadroda olmasına milli takım adına çok sevindim. Her ikisinin de yetenekleri ortada. Milli takıma çok şey vereceklerine inanıyorum” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Rüştü: Yaşım avantaj

SONRAKİ HABER

UNUTMA DEFTERİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...