23 Haziran 2007 00:00

Gür: Barışın ve kardeşliğin çimentosu olacağız

Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, seçim çalışmaları ve Meclis’te gerçekleştirecekleri projeleri basına anlattı. Adana Tabip Odası Lokali’nde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında ...

Paylaş

Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, seçim çalışmaları ve Meclis’te gerçekleştirecekleri projeleri basına anlattı.
Adana Tabip Odası Lokali’nde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında yerel ve ulusal basın temsilcileri ile seçimler ve çalışmalar hakkında bilgi verilen toplantıda Nazmi Gür’ün yanı sıra DTP İl Başkanı Zeki Karataş, EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, EMEP MYK üyesi Ercüment Akdeniz, SHP PM üyesi İsmail Yılmaz, Kabzımalcılar Odası Başkanı Sefiz Özbay, Seyhan Belediye Meclis üyeleri Kenan Sensalıver ve Songül Çaynak da bulundu. Meclis’e girmeleri durumda barışın ve halkların kardeşliğinin çimentosu olacaklarını belirten Gür, Bin Umut Adaylarının ezilenlerin, dışlanmışların, işçilerin, emekçilerin temsilcileri olacağını dile getirirken, “Türkiye’nin en önemli sorunu olan Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü bizim ilk önceliklerimizden biridir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın “bağımsızlara vereceğiniz oylar israftır” sözünü eleştiren Gür, “Erdoğan, seçimlerde bağımsızların girmemesi için elinden geleni yapmıştır. Son yaptığı açıklama ise bu korkunun ve telaşın eseridir” şeklinde konuştu.
Emekçilerin ve halkın temsilcilerinin Meclis’e gireceklerine olan inancının çok yüksek olduğunu ifade eden Gür, “Bütün antidemokratik uygulamalara ve seçim hilelerine rağmen Bin Umut Adayları Meclis’e girecektir” şeklinde konuştu.
‘Dengbejler Gecesi’ne katıldı
Özgür Yurttaş Hareketi Kent Girişim Grubu Şakirpaşa Özgür Yurttaş Demokrasi Evi tarafından ‘Dengbejler Gecesi’ düzenlendi. Nazmi Gür’ün de katıldığı gecede dengbejler birbirinden güzel parçalarla katılımcıların beğenisini kazandı. Gür’e destek sunmak için yapılan etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Burada konuşan Gür, “Gelin hep beraber Kuzey ve Güney Adana ayrımını kaldıralım. Adana’nın bir tarafını cennete çeviren yerel yöneticiler iktidardan aldıkları güçle yoksulları bertaraf etmiş. Biz yoksullara ve ezilenlere sahip çıkıyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Armağan halk toplantıları yapıyor

SONRAKİ HABER

Bağımsızlarla rekabete girmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...