23 Haziran 2007 00:00

Hani kimse aç kalmayacaktı

Şanlıurfa’nın Sinekli Mahallesi’nde 74 yaşındaki Meryem Almalı adlı nine torunlarına bakabilmek için çöplerden ekmek topluyor.
Şanlıurfa’nın Sinekli Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Meryem Almalı

Paylaş

Şanlıurfa’nın Sinekli Mahallesi’nde 74 yaşındaki Meryem Almalı adlı nine torunlarına bakabilmek için çöplerden ekmek topluyor.
Şanlıurfa’nın Sinekli Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Meryem Almalı, kocasının ölümünden sonra evli olan oğlunu da kaza sonucu kaybedince torunlarıyla baş başa kaldı. 4 torunu, gelini ve oğlunu yanına alarak, bakımını üstlenen Meryem nine, Şanlıurfa merkezindeki sokaklarda çöp bidonlarında ekmek toplayarak, torunlarını doyurmaya çalışıyor.
3 ayda bir aldığı yaklaşık 200 YTL tutarındaki yaşlılık maaşının yetmediğini söyleyen Meryem nine, “Yaptığım işten utanmıyorum. Torunlarımı ekonomik sıkıntıdan dolayı okutamadım. Bu yüzden üzülüyorum. Seçim döneminde her gün siyasetçiler şehir merkezinde anons yapıyor, ‘Türkiye’de aç kimse kalmayacak’ diye. Ama benim çöplerden ekmek topladığımı herkes görüyor. Bana birisi çıkıp ‘Nine bu ne hal’ demiyor. Hepsi yalan konuşuyor. İnanmıyorum kimseye” diye konuştu.
3 kişiden 1’i işsiz
Öte yandan bölge illerindeki işsizlik ve yoksulluk çok büyük boyutlara ulaşmış durumda. Ankara Ticaret Odası (ATO) verilerine göre, Şanlıurfa’da işsizlik oranı yüzde 34.8’e ulaşmış durumda, yani her 3 kişiden biri işsiz.
Kentteki yoksulluğun bir diğer göstergesi ise yeşil kartlıların sayısı. İstatistiklere göre, 1 milyon 671 bin 637 nüfuslu kentte 573 bin 28 kişi yeşil kart sahibi. (Şanlıurfa/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’in farklı renkleri olacağız

SONRAKİ HABER

EMEK DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa