23 Haziran 2007 00:00

EMEP: Asıl AKP’ye oy vermek israftır!

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, “Bağımsızlara oy vermeyin. Onlar size hizmet getiremez” diyen Başbakan Erdoğan’a tepki gösterdi. İmrek yaptığı yazılı açıklamada...

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, “Bağımsızlara oy vermeyin. Onlar size hizmet getiremez” diyen Başbakan Erdoğan’a tepki gösterdi.
İmrek yaptığı yazılı açıklamada, “AKP tek başına iktidar olduğu 4 buçuk yıllık dönemde bölge halkının talep ve özlemlerine ne kadar cevap vermiştir? Bölge halkı için ne yapmıştır. Güneydoğu, Türkiye’de yüzde 15 ile işsizliğin en yüksek olduğu bölgedir. Bir doktor ortalama 5-6 bin hastaya bakmak zorunda kalıyor. Yeterli teçhizat ve personel olmadığı için yüzlerce sağlık ocağı kapalı tutuluyor. Eğitim alanında da halk birçok sorunla yüz yüze. Başbakan önce personel yetersizliğinden kapalı tutulan okulların, taşımalı eğitim sistemi yüzünden yollarda ölen evlatlarımızın hesabını vermelidir. Türkiye’nin en yoksul kesiminin yarısı Güneydoğu’da yaşamaktadır. AKP bu sefaletin çözümü için ne yapmıştır?” diye sordu.
Kürt halkının defalarca barış istediğini dile getirdiğini, fakat AKP Hükümeti’nin bölge halkına kulak tıkadığını belirten İmrek, “Genelkurmay ile ABD arasında mekik dokurken, Güneydoğu’ya uğramak hiç aklına bile gelmiyor. Gençlerimizin kanı üzerinden siyaset yapmıştır ve hâlâ yapmaktadır. Asıl Başbakan’ın bölge halkından oy istemeye hakkı yoktur. Asıl tek başına iktidarken bölge halkına elini uzatmayan bir partiye oy vermek oyları israf etmektir” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Demirbaş’a destek sürüyor

SONRAKİ HABER

Meclis’in farklı renkleri olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...