23 Haziran 2007 00:00

Erdoğan, önce ‘diplomasi’ dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay, Başbakanlık ve MİT arasında gerçekleşen görüşme trafiği hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Erdoğan, kendisinin ve Dışişleri Bakanı Abdullah ...

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay, Başbakanlık ve MİT arasında gerçekleşen görüşme trafiği hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Erdoğan, kendisinin ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Genelkurmay’ı ziyaretinin iade-i ziyaret düşüncesiyle yapıldığını söylerken, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener’in ABD Büyükelçisi Ross Wilson ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığı sürpriz görüşmeler hakkında ise bilgisinin olmadığını belirtti.
TGRT’de katıldığı programda Kuzey Irak’ta tampon bölge oluşturulması ve sınır ötesi operasyonla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, sorunun öncelikle diplomatik yollardan çözülmesi gerektiği mesajını verdi. Erdoğan, bu çerçevede Irak Başbakanı Maliki’yi Türkiye’ye davet ettiğini anımsatarak bu ziyaretin bu ay sonuna kadar gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
Bir taraftan da ABD ile görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Erdoğan, “Önce bütün bu diplomasiyi yürütelim, eğer bunu bu şekilde birlikte çözemiyorsak, o zaman biz de tabii ki olması gereken ne ise bunu yapmak durumunda kalırız, çünkü oradan ülkemize yapılan yanlışlıklar var” dedi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Demirbaş’a destek sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...