23 Haziran 2007 00:00

Çöp fabrikasına isyan sürüyor

Kahramanmaraşlılar, Pazarcık-Narlı Ovası’na yapılmak istenen çimento ve çöp fabrikalarını protesto etti. Narlı ve Çevre Köyleri Koruma Güzelleştirme Geliştirme ve Kültür Derneği ile Narlı Çevre Koruma ve Kültür Derneği...

Paylaş

Kahramanmaraşlılar, Pazarcık-Narlı Ovası’na yapılmak istenen çimento ve çöp fabrikalarını protesto etti. Narlı ve Çevre Köyleri Koruma Güzelleştirme Geliştirme ve Kültür Derneği ile Narlı Çevre Koruma ve Kültür Derneği tarafından İl Özel İdaresi önünde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 300 kişi katıldı.
Çevreciler adına yapılan açıklamada, katı atık bertaraf ve depolama tesisine karşı Gaziantep İdare Mahkemesi’nde iki ayrı davanın açıldığı hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizlerin başlatmış olduğu hukuki sürecin sonucu beklenmeden, iç ve uluslararası hukukun tüm norm ve uygulamalarını hiçe sayan, adeta yangından mal kaçırırcasına belediyenin katı atık bertaraf ve depolama tesisinin ihalesinin düzenlendiğini öğrenmiş bulunmaktayız ve yapılan bu yanlışı kınıyoruz.” Hastalığa davetiye çıkaran, suyu ve havayı kirleten bu projeye “hayır” dediklerini belirten Maraşlılar, projeyi hazırlayanları protesto etti.
Duyarlılık çağrısı
Çöp fabrikasıyla birlikte ovaya kurulmak istenen iki çimento fabrikasının çevreye vereceği zararların tartışılmaz boyutta olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu nedenle çevremizi gelecekte büyük felaketler beklemektedir. Dünyada bazı ülkeler çevresel felaketlerden dolayı önlemlerini artırırken, ülkemiz hâlâ önlemleri almamakta direnmektedir ve çevreye zarar verenleri adeta ödüllendirmektedir” denildi. (Kahramanmaraş/EVRENSEL)
Umut Keskintimur
ÖNCEKİ HABER

Çeteler tek merkezli

SONRAKİ HABER

Somalı gençler gecede buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...