23 Haziran 2007 00:00

Çeteler tek merkezli

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, “Danıştay’a Saldırı Davası” ile Ümraniye’de bomba ele geçirilmesi olayının ilişkisi olup olmadığını araştırma kararı aldı.Davanın dünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu...

Paylaş

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, “Danıştay’a Saldırı Davası” ile Ümraniye’de bomba ele geçirilmesi olayının ilişkisi olup olmadığını araştırma kararı aldı.
Davanın dünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi ve avukatlarıyla saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in ailesinin avukatları, Cumhuriyet gazetesinin avukatı ile Danıştay Başkanlığı’nın avukatı katıldı.
Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, Danıştay’a saldırı davasının hazırlık soruşturmasında adı geçen emekli Subay Muzaffer Tekin ile Mahmut Öztürk hakkında Ümraniye’deki olayla ilgili İstanbul Başsavcıvekilliği tarafından soruşturma yapılması nedeniyle, her iki olay arasında irtibat olup olmadığının tespiti için İstanbul’daki soruşturmanın onaylı evrak suretlerinin istenilmesine karar verildiğini açıkladı.
Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci ise soruşturmanın genişletilmesi yönündeki takdirin mahkemeye ait olduğunu belirterek, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaa doğrultusunda sanıkların cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet gazetesinin avukatı, kendilerinin de daha önce gazeteye atılan bombaların nereden ve nasıl temin edildiğinin açıklanması yönünde soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunduklarını anımsatarak, bu taleplerinin de dikkate alınmasını istedi.
Özbilgin ailesinin avukatı ve Danıştay Başkanlığı’nın avukatı da soruşturmanın genişletilmesi yönündeki kararın mahkemenin takdirinde olduğunu söyledi.
Sanıklar Osman Yıldırım, Aykut Metin Şükre ve Tekin Irşi’nin avukatları da müvekkillerinin uzun zamandır tutuklu bulunduğunu ifade ederek, tahliye talebinde bulundular. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
İstanbul’daki soruşturma
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine, Çakmak Mahallesi Güngör Sokak’taki bir gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.
Soruşturma kapsamında, Danıştay saldırısı davasının hazırlık soruşturmasında gözaltına alınan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Mahmut Öztürk, ev sahibi Mehmet Demirtaş ve Ali Yiğit tutuklanmıştı.
Gözaltına alınmıştı
İstanbul’daki soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Subay Muzaffer Tekin, Danıştay 2. Daire başkan ve üyelerine yönelik silahlı saldırı olayının hazırlık soruşturması sırasında da gözaltına alınmış ve tutuklanması istemiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’ne sevk edilmişti.
Nöbetçi hakimlikte ifadesi alınan Muzaffer Tekin, daha sonra serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Yine İran otobüsü yine Van ve yine katliam gibi bir kaza

SONRAKİ HABER

Çöp fabrikasına isyan sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...