23 Haziran 2007 00:00

Yine İran otobüsü yine Van ve yine katliam gibi bir kaza

İran’dan hareket edip Türkiye üzerinden Suriye’ye giden yolcu otobüsleri esrarengiz bir şekilde Van’da kaza yapıyor. Bu ölümlü kazaların hep Van’da meydana gelmesi dikkat çekiyor.

Paylaş

İran’dan hareket edip Türkiye üzerinden Suriye’ye giden yolcu otobüsleri esrarengiz bir şekilde Van’da kaza yapıyor. Bu ölümlü kazaların hep Van’da meydana gelmesi dikkat çekiyor. Dün yine Van’da bir İran yolcu otobüsünün kaza yaptığı haberi ajanslara düşünce, “Neler oluyor” sorusu kafaları kurcalamaya başladı.
Edinilen bilgilere göre, Van’ın Çaldıran ilçesinde İran otobüsünün devrilmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi.
Çaldıran Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’ye gitmek üzere İran’dan gelen ve Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Soğuksu köyü Gülizar mezrası yakınlarında virajı alamayarak şarampole yuvarlanan Fatah Fatahi yönetimindeki THR 86104 plakalı İran otobüsünde 47 kişinin bulunduğu belirtildi.
Biri çocuk 4 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği kazada, yaralıların Van, Iğdır, Doğubayazıt ve Muradiye’deki hastanelerde tedavi altına alındığının kaydedildiği açıklamada, Çaldıran Sağlık Ocağı’ndaki ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edilen Mohtarem Ghaderex’in, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.
Açıklamada, sağlık durumu iyi olan sürücü Fatahi’nin kazadan sonra Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındığı vurgulandı.
Van ecelleri oluyor
Son 1 yıl içinde İran’dan gelip Türkiye üzerinden Suriye’ye giden 4 İran otobüsü için son durak Van oldu. Bu kazalardan en büyüğü Çaldıran-Doğubeyazıt karayolunda meydana geldi. Yolcu otobüsünün taş yüklü kamyona çarpması sonucu meydana gelen kazada 18 İranlı yolcu can verirken, 29 kişi de yaralandı.
Yine Van’ın Çaldıran ilçesindeki bir başka kazada bu kez İran otobüsü devrildi. Kazada, 4 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.
Bir başka kazada ise, İran’dan Suriye’ye gitmekte olan İran yolcu otobüsü, Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Gümüştepe köyü yakınlarında devrildi. Kazada, 2 kişi öldü, 45 kişi yaralandı. (HABER MERKEZİ)

Bir aile yok oldu

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde, kontrolden çıkan otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu, aynı aileden 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Harun Polat (29) yönetimindeki 06 AC 8605 plakalı otomobil, Sivas Erzincan karayolunun Refahiye ilçesi Kızıldağ mevkisinde, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
Kazada sürücü Polat (29) ile Kadir (22) ve Azat Polat (1.5) hayatını kaybetti. Yaralanan Songül, Müjde, Semra ve Rabia Polat, Sivas’taki hastanelerde tedavi altına alındı.
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar İstanbul’da toplanıyor

SONRAKİ HABER

Çeteler tek merkezli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa