24 Haziran 2007 00:00

Türk Telekom’u satanı sandığa gömme zamanı

Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi işçiler, Telekom’un özelleştirilmesinin ardından imzalanacak ilk sözleşmede kazanılmış haklarını koruyarak geliştirmekte kararlı olduklarını bildirdiler.

Paylaş

Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi işçiler, Telekom’un özelleştirilmesinin ardından imzalanacak ilk sözleşmede kazanılmış haklarını koruyarak geliştirmekte kararlı olduklarını bildirdiler.
Türkiye Haber-İş Sendikası’nın İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında bir araya gelen işçiler, OGER Telekom’u kazanılmış haklarına göz koymaması konusunda uyardı. “İşçinin en büyük gücü sendikal birlik ve beraberliğidir”, “Üretmek, kazanmak, kazandırmak istiyoruz” ve “Ekmek barış özgürlük” pankartlarının yer aldığı tiyatro salonunu eylem alanına çeviren işçiler, sık sık “Vur vur inlesin, işveren dinlesin”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarını attılar. İşçiler “Telekom’u satanı biz de satarız” sloganı ile Telekom’u özelleştiren AKP’ye ve ona karşı çıkmayan partilere oy vermeyeceklerini bildirdiler.
‘Taviz vermeyeceğiz’
Toplantının açılış konuşmasını yapan Haber-İş İzmir Şube Başkanı Kemal İlçioğlu, işçilere sendikalarına ve örgütlülüklerine sahip çıkma çağrısı yaparak, toplusözleşme sürecinde sendikal birlik ve beraberliği koruyup geliştireceklerini söyledi. İlçioğlu, sendika genel merkezinin alacağı kararların sonuna kadar arkasında duracaklarını belirtti.
Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan da özelleştirmeye karşı verdikleri mücadeleden sonuç alamamalarına rağmen, kazanılmış hakları korumak için mücadele etmekte kararlı olduklarını söyledi. İşverenin Haber-İş’in ve Telekom işçilerinin gücünü küçümsememesi gerektiğini söyleyen Akcan, “Dün olduğu gibi Telekom’a sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Mart ayında başlayan toplusözleşme görüşmeleri hakkında işçilere bilgi veren Akcan, sendikal örgütlenmeyi engelleyen uygulamaların durdurulmasını istedi.
323 YTL istiyorlar
OGER Telekom ile yaptıkları toplusözleşme görüşmelerinde 6 maddelik olmazsa olmaz şartları olduğunu bildiren Akcan, kapsam içi ve kapsam dışı personel arasındaki 323 YTL’lik ücret farkının giderilmesini istediklerini belirterek, “322 YTL verseler imza atmayacağız. İmza atan namussuzdur” dedi.
PTT çalışanları için hükümet ve PTT Genel Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerde 4857 sayılı İş Yasası’nın dayatıldığını belirten Akcan, kazanılmış haklarından taviz vermeyeceklerini belirtti. Yapılan görüşmelerde hükümetin 1. altı ay için yüzde 5; 2. altı ay için ise yüzde 4 önerdiğini belirten Akcan, “Oysa 4.5 yıllık mevcut siyasi iktidar döneminde çalışanlar yüzde 16 gelir kaybına uğradılar. Bu gelir kaybı kapanmadan bu toplusözleşmeyi imzalama taraftarı değiliz” diye konuştu.
2005 yılında özelleştirmeye karşı verdiğimiz mücadelede Telekom işçisinin “Telekom’u satanı biz de satarız” dediğini hatırlatan Akcan, “İşte şimdi bizim zamanımız. 22 Temmuz’da Telekom’u satanı sandığa gömme zamanı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yaşanabilir bir dünya istiyorlar

SONRAKİ HABER

Saldırı işçiyi birleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...