24 Haziran 2007 00:00

Yaşanabilir bir dünya istiyorlar

DİSK’e bağlı Emekli-Sen’de yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri görev dağılımını yaptı. Yeni yönetim, yaptığı açıklama ile “torunlarına yaşanabilir bir dünya bırakmak” için mücadele edeceğini bildirdi.

Paylaş

DİSK’e bağlı Emekli-Sen’de yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri görev dağılımını yaptı. Yeni yönetim, yaptığı açıklama ile “torunlarına yaşanabilir bir dünya bırakmak” için mücadele edeceğini bildirdi.
Emekli-Sen’in genel kurulunda, Genel Başkan Veli Beysülen ve Genel Sekreter Şükrü Irmak doğrudan seçilirken, yönetim kurulunun diğer üyeleri kendi aralarında görev dağılımı yaptı. Mali Daire ile Kadın Kolu’nun birleştirilerek, başkanlığına Nevin Kızılöz, Örgütlenme Başkanlığı’na Murtaza Keleş, Eğitim Başkanlığı’na Lütfi Bıkmaz, Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’na Kemal Yürümez, Araştırma ve Sağlık Başkanlığı’na Mustafa Tabanyeli, Hukuk ve Sosyal Güvenlik Başkanlığı’na Nurten Demirel, Dış İlişkiler Başkanlığı’na Ziya Çalış getirildi.
Genel Kurul Sonuç Bildirgesi’nde de özelde temsilcisi oldukları emeklilerin, genelde ise Türkiye’yi ve dünyayı ilgilendiren tüm sorunlarda, bundan sonra da sermaye politikalarının karşısında, emekçi halkın taleplerinin hayata geçmesi mücadelesine devam edecekleri bildirildi. Sendikalarının kapatılması girişimlerine karşı ulusal ve uluslararası hukuksal mücadelelerinin kesintisiz süreceği mesajı verilen bildirgede, statü yasalarının çıkarılması için Emekli Sen’in muhatap alınarak, çalışmalara bir an önce başlanması istendi.
Geleceklerine, torunlarına yaşanabilir bir dünya bırakmak için iktidarların dayattığı ekonomik politikalara, doğal çevreyi tahrip eden, çevre ve insan sağlığını tehdit eden nükleer santrallere karşı mücadele sözünün verildiği bildirgede, temiz enerji kaynaklarının tercih edilmesi, IMF ve Dünya Bankası dayatmasıyla getirilmek istenen Sağlıkta Dönüşüm Programı’ndan vazgeçilmesi, eşit, özgür, demokratik bir ülkede herkesin kendisini ifade edebileceği, çoğunluğun hegemonyasını yok etmenin yolu olan yüzde 10 barajının kaldırılması için de çaba gösterecekleri dile getirildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Rözmaş’ta direniş başladı

SONRAKİ HABER

Türk Telekom’u satanı sandığa gömme zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...