24 Haziran 2007 00:00

Rözmaş’ta direniş başladı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Rözmaş Makine Sanayi AŞ’de çalışan 15 işçi Çelik-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atıldı.

Paylaş

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Rözmaş Makine Sanayi AŞ’de çalışan 15 işçi Çelik-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atıldı. İşten atmalara ve sendikasızlaştırmaya karşı çıkan işçiler, fabrika önünde eyleme geçti.
Bu yılın ilk aylarından itibaren Rözmaş’ta örgütlenme çalışmalarını başlattıklarını belirten Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, “Rözmaş’ta çalışan 83 işçiden 42’si sendikamıza üye oldu ve çoğunluğu sağladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın firmaya yaptığı bildirimden sonra ikisi istirahatlı, birisi güvenlik görevlisi 15 işçi arkadaşımızın işine son verildi. Biz arkadaşlarımız işe geri dönene kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dedi.
Patron tarafından işten atılanr metal işçileri, işyerinde ortalama 500-600 YTL ücret aldıklarını belirterek, çalışma koşullarının ağırlığı ve ücretlerin düşüklüğü nedeniyle sendikaya üye olduklarını dile getirdiler. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir kez daha göçmemek acılara son vermek için..

SONRAKİ HABER

Yaşanabilir bir dünya istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...