24 Haziran 2007 00:00

Barış ve kardeşlik için İncirlik Üssü kapatılsın

Adana’da sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, İncirlik Hava Üssü’nün, bakanlar kurlu kararıyla görev süresinin uzatılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Adana’da sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, İncirlik Hava Üssü’nün, bakanlar kurlu kararıyla görev süresinin uzatılmasına tepki gösterdi. İHD binasında yapılan basın açıklamasını Emek Partisi Adana İl Başkanı Av. Sevil Aracı okudu. Aracı, Türkiye topraklarının başka bir ülke tarafından askeri amaçla kullanılmasının TBMM kararına bağlı olduğunu, İncirlik Üssü’nün ABD’ye kullandırılmasının BM Güvenlik Konseyi kararına dayandırıldığını ve böylelikle İncirlik’in Meclis kararı olmaksızın Hükümet kararnameleriyle ABD’ye açıldığını ifade etti. Aracı, “ Son haftalarda ABD ile yaşanan sözde gerilime rağmen, İncirlik izni sessiz sedasız uzatıldı. ABD, Büyük Ortadoğu Projesi(BOP)’ni uygulayabilmek için İncirlik Üssü’nün kullanımına ihtiyaç duymaktadır. 2003 yılında ABD’nin Irak saldırısında üssün kullanılması için kararname her yıl uzatılmaktadır” dedi.
İncirlik Üssü’nün elli yıldır ABD emperyalizminin kullanımına sunulduğunu, ne zaman gündeme gelse Türkiye’nin komşu halklarla ilişkilerini dinamitlediğini belirten Aracı, “Üste bulunan nükleer bombaların bölge halkları için potansiyel bir tehlikedir, aynı zamanda ülkemiz için cevre felaketi riski taşımaktadır” dedi.
Aracı sözlerini şöye tamamladı:“Komşu halklarla düşman haline gelmemek, barış ve kardeşlik içinde yaşamak için, ülkemiz emekçileri ve bölge halkları olarak bir araya gelelim, İncirlik’in ABD’nin çıkarları için kullanılmasına izin vermeyelim, İncirlik Üssü kapatılsın, ABD defolsun” diyerek tepkisini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ ve POLİTİKA

SONRAKİ HABER

Bir kez daha göçmemek acılara son vermek için..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa