24 Haziran 2007 00:00

Emek, demokrasi ve kardeşlikte buluşalım

Emek, barış, demokrasi güçlerinin adaylarının İzmirlilerle buluştuğu etkinlikler devam ediyor. Önceki gün, Narlıdere’de eğitim emekçileri ile buluşan İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, emekçilere sağa-sola savrulmak yerine emekte, demokraside, kardeşlikte buluşma çağrısı yaptı.

Paylaş

Emek, barış, demokrasi güçlerinin adaylarının İzmirlilerle buluştuğu etkinlikler devam ediyor. Önceki gün, Narlıdere’de eğitim emekçileri ile buluşan İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, emekçilere sağa-sola savrulmak yerine emekte, demokraside, kardeşlikte buluşma çağrısı yaptı.
Narlıdere Eğit-Der lokalinde yapılan toplantıda konuşan Abdullah Levent Tüzel, AKP Hükümeti’nin birçok konuda takiye yaptığının altını çizdi. CHP’nin ise, özelleştirmeler, işçi sınıfına dönük saldırılar, ABD ile yapılan anlaşmalar, yurt dışına asker gönderildiğinde solculuğu bir yana bırakarak ırkçı özellikler gösterdiğini belirten Tüzel, CHP’nin laiklik meselesini ortaya atarak halkı karşı karşıya getirmeye çalıştığına dikkat çekti.
Ülkede bölünmeyelim diyerek tehlikeli bir oyun oynandığını vurgulayan Tüzel, “Bu çözümsüzlüğün, çaresizliğin oyunudur. Ben 10 küsur yıldır Emek Partisi’nin Genel Başkanıyım. Katıldığım etkinliklerde, gittiğim yerlerde hiçbir Kürt arkadaşımdan ‘Biz ayrı bir devlet kuracağız, Türkiye’den, Türklerden ayrılacağız’ diye bir söz duymadım. Kürt sorununu çözmediğimiz sürece hiçbirimiz huzur yüzü göremeyeceğiz” diye konuştu.
Sağa sola savrulmayalım
301 gibi maddelere bu ülkenin ihtiyacının olmadığını belirten Tüzel, “Demokrasi için birleşmek, barışçıl temelde bu sorunları ele almak, Türkiye’de inanan insanların, ya da dinsizlerin, ya da Alevilerin ayrımcı muamelesi görmemesi için tam bir laiklik gerekmektedir. Bunu gerçekleştirmek üzere ortak bağımsız adaylar olarak çıktık” dedi. Türkiye’nin polis devletine doğru gittiğini dile getiren Tüzel, “Washington’da darbe senaryoları yapılıyor. 2 tuğgeneral boşa gitmiyor oraya. Bunlar tipik kontrgerilla örgütlenmeleridir” dedi. Seçim çalışmalarında bütün İzmir halkına ulaşılacağını aktaran Tüzel, “Sağa sola savrulmayalım. Emekte demokraside, kardeşlikte buluşalım” çağrısı yaptı.
DTP İzmir İl Yöneticisi Yusuf Kaya ise, Kürtlerin ve Türklerin bin yıldır birlikte yaşadığına dikkat çekerek, “Ben bölünmek, ayrılmak istemiyorum. Bizler savaşmayacağız, aksine kardeşleşeceğiz” dedi. Tüzel, Yurtoğlu Mahallesi seçim bürosunun açılışına da katıldı.
‘Tüzel, irademizin adayıdır’
Narlıdere Atatürk Mahallesi’nde yapılan halk toplantısında, meydanı dolduran mahalle halkı ile halay çeken Tüzel’e ilgi yoğundu. Etkinliğe 300’e yakın emekçi katılırken, DTP İl Başkanı Mehmet Bayraktar, “1. Bölge Bağımsız Adayı Abdullah Levent Tüzel, halkımızın, partimizin, irademizin adayıdır. Onu hep birlikte bin umudun adayı olarak Meclis’e göndereceğiz” dedi.
Tüzel ise yaptığı konuşmada, geceleri aç yatılmayan, herkesin işinin olduğu bir Türkiye istediklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Erbaş, Mülkiyelileri ziyaret etti

SONRAKİ HABER

EMEP ‘barış, kardeşlik ve insanca yaşam’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...