24 Haziran 2007 00:00

Derdini söyledi yeşil kartından oldu

Başbakan Erdoğan’ın korumalarının, Batman mitingi öncesi seçim otobüsünün önünü keserek “Sayenizde kadın da olsa çocukta olsa hallediliyor” dövizi açan İsmail Açıkalın’ın yeşil kartına el koyduğu ileri sürüldü.

Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın korumalarının, Batman mitingi öncesi seçim otobüsünün önünü keserek “Sayenizde kadın da olsa çocukta olsa hallediliyor” dövizi açan İsmail Açıkalın’ın yeşil kartına el koyduğu ileri sürüldü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim turları kapsamında yaptığı konuşmalarda sağlık hizmetleri ile övünse de, sağlık alanında yaşananları dile getirmek isteyen vatandaşlar mağdur edilmeye devam ediyor.
Erdoğan, Batman mitingine katılmak üzere alana gelirken İsmet Açıkalın adlı bir vatandaş, seçim otobüsün önünü keserek, sağlıkta yaşanan sorunlara dikkat çekmek istedi. Açıkalın, yeşil kartı ve muayene evraklarından da oldu.
Sorunları dile getirecektim
Belinde, boynunda ve kollarında kireçlenme hastalığı olan Açıkalın, 3-4 gündür sürekli Batman Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi olmaya çalıştığını belirterek, “Hastaneye gidip geliyorum fakat ‘bugün git yarın gel’ diyorlar hep. Onlarca hastaya birkaç doktor bakıyor. Yapılan muayeneler sonucunda kan tahlilimi yaptırarak MR çektirdim. Hastane dönüşünde Başbakan’ın aracının miting alanına doğru gittiğini gördüğümde üzerinde ‘Sayenizde kadın da olsa çocuk da olsa hallediliyor’ yazılı bir döviz açarak aracın önünü kestim. Bu pankartı yazmamın nedeni sağlıkta yaşanan sorunları dile getirmek ve geçen yıl Diyarbakır olayları sırasında Başbakan’ın ‘Kadın da olsa çocukta olsa gereken yapılacaktır’ sözüne dikkat çekmekti” diye konuştu.
‘Korumalar aldı’
Açıkalın, korumalar ve polis tarafından engellendiğini söyleyerek, muayene evrakları ve yeşil kartının bulunduğu poşetin Başbakan’ın korumalarınca alındığını söyledi. Emniyet Müdürlüğü ve valiliğe müracaat ederek, evraklarını almak isteyen Açıkalın, “Yaptığım tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Ben demokratik bir hakkımı kullanmak istedim. Bu bizim vatandaş olarak demokratik bir hakkımız. Ancak demokratik hakkımı kullanmak isterken mağduriyetim daha da arttı” dedi.
‘Dava açacağım’
Batman Cumhuriyet Savcılığı’na korumalar ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunmak istediğini, ancak sonuç alamayacağı düşüncesiyle bundan vazgeçtiğini dile getiren Açıkalın, “Ben şikayette bulunsam da bu korumalara ulaşamayacağımı biliyorum. Mağdurum, mağduriyetimin giderilmesi için gerekli kurum ve kuruluşlara başvuracağım. Öncelikle İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuracağım. Başbakan’a da yaşadığım mağduriyet nedeniyle hakkında dava açacağım.” diye konuştu. (Batman/DİHA)
İbrahim Açıkyer
ÖNCEKİ HABER

‘Belediyelerimiz örnektir’

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...