24 Haziran 2007 00:00

Dicle ve Ergani’de görkemli karşılama

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, seçim bölgesi olan Dicle ve Ergani ilçelerinde seçim bürolarını açtı.

Paylaş

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, seçim bölgesi olan Dicle ve Ergani ilçelerinde seçim bürolarını açtı. Büro açılışlarına katılan DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bin Umut Adayı Selahattin Demirtaş, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl ve beraberindeki kalabalık, ilçe girişinde yüzü aşkın aracın oluşturduğu konvoyla coşkuyla karşılandı.
Burada konuşan Demirtaş, halkı Kürtçe, Türkçe ve Zazaca selamlayarak, “Halk kendi evlatlarını bir kez daha kendi dilini, kültürünü, hak ve özgürlükleri için Meclis’e gönderecektir” diye ifade etti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, Bin Umut Adaylarının sadece seçim sürecinde değil her zaman barış ve hoşgörünün sesi olacağını söyledi. Baydemir, adayları Ergani’de türbesi bulunan Zülküf Peygamberin torunlarına teslim ettiklerini belirtti.
Bin Umut' Mardin Bağımsız Milletvekilleri Adayı Ahmet Türk ile Emine Ayna da Mardin merkezde seçim bürosunun açılışını yaptı. DTP'li belediye başkanları, DTP Mardin il ve ilçe örgütü yöneticileri, KESK'e bağlı sendika temsilcileri, kitle örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, konvoy ile şehir turu attı.
Hak-Par bağımsızı destekleyecek
Bin Umut Erzurum Bağımsız Milletvekili Adayı Bedri Fırat için seçim çalışmalarının yürütüleceği 5 ayrı seçim bürosu açıldı. Erzurum il merkezinde ise kanaat önderleri, din adamları ve Hak-Par yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 60 kişilik bir grubun katıldığı yemek verildi. Hak-Par Erzurum il yöneticileri, seçimde Fırat’ı destekleyeceklerini belirttiler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta operasyon sürüyor

SONRAKİ HABER

‘Belediyelerimiz örnektir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...