24 Haziran 2007 00:00

Eski savcıya hapis istemi

Sedat Peker’in avukatı Çağatay Özdemir’den rüşvet aldığı iddiasıyla Bakırköy eski Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak hakkında açılan davada Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ‘mahkumiyet’ yönünde hüküm kurulmasını talep etti.

Paylaş

Sedat Peker’in avukatı Çağatay Özdemir’den rüşvet aldığı iddiasıyla Bakırköy eski Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak hakkında açılan davada Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ‘mahkumiyet’ yönünde hüküm kurulmasını talep etti.
Kapatılan Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturma sırasında, aynı zamanda çıkar amaçlı suç örgütü sıfatıyla da faaliyette bulunduğu iddia edilen Sedat Peker’in avukatı Çağatay Özdemir ile dönemin Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak’ın telefon görüşmeleri kaydedildi.
Peker’in talimatı ile haraç vermediği için dövülen tekstilci İşadamı Yusuf Altay’ın üzerinde baskı kurulması için Avukat Özdemir’in Savcı Sazak ile irtibat kurduğu belirtilen dava iddianamesinde, telefon konuşmalarından Savcı Sazak’a rüşvet verildiğinin tespit edildiği vurgulandı.
İddianamede, ses kayıtlarını içeren CD’ler ile mevcut delillere göre Savcı Sazak’ın ‘rüşvet almak’ suçunu işlediği kanaatine varılarak dava açıldığı vurgulandı.
Neler olmuştu
İlk yargılaması Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nde yapılan Sazak ile ilgili olarak ‘görevsizlik’ kararı verildi. Soruşturma dosyası Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Daire, Sazak’ın görevinin gereklerine aykırı davrandığı, usul ve yasaya aykırı işlem yaptığı yolunda herhangi bir delil bulunmadığını belirterek ‘beraatine’ karar verdi. Ses kayıtlarının delil olarak kabul edilmemesi beraat kararında önemli rol oynamıştı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin verdiği kararı istedi. Savcılık, tebliğnamesinde, Sazak’ın ‘rüşvet almak’ suçunu işlediğinin sabit olduğuna dikkat çekerek mahkumiyet hükmü kurulmasını istedi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda görüşülecek dava sonrası karar verilecek. (ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Seçim konvoyunda kaza: 3 ölü

SONRAKİ HABER

Yüksek gerilimin faturası 86 bin YTL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...