24 Haziran 2007 00:00

‘Demokrasi olmazsa sağlık da olmaz’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 56’ncı seçimsiz Büyük Kongresi, “Barış, demokrasi, özgürlük ve sağlık hakkı mücadelesi devam edecek” vurgusu ile başladı. TTB Başkanı Gençay Gürsoy, sağlık hakkı mücadelesinin başarıya ulaşabilmesi için demokrasi ve barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 56’ncı seçimsiz Büyük Kongresi, “Barış, demokrasi, özgürlük ve sağlık hakkı mücadelesi devam edecek” vurgusu ile başladı. TTB Başkanı Gençay Gürsoy, sağlık hakkı mücadelesinin başarıya ulaşabilmesi için demokrasi ve barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi.
Devlet Su İşleri Konferans Salonu’nda yapılan kongreye çok sayıda delege ve konuk katıldı. Geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren TTB eski Başkanı Füsun Sayek’in de anıldığı kongrenin açılışında konuşan TTB Başkanı Gençay Gürsoy, Türkiye’de tehlikeli bir sürece girildiğini kaydetti. Devlet içinde çeteleşmelerin, çatışmalı ortamın, antidemokratik uygulamaların hız kazandığını belirten Gürsoy, Genelkurmay’ın sık sık siyasete müdahale ettiğini, AKP Hükümeti’nin ise sadece kendine demokrat olduğunu söyledi. Gürsoy, “AKP Hükümeti’nin demokrasiden ne anladığını 1 Mayıs’taki devlet ve polis teröründe gördük” dedi. Türkiye’nin sonu belirsiz bir maceraya sürüklenmek istendiğini kaydeden Gürsoy, “Türkiye bir korku tüneline sokulmak isteniyor” uyarısında bulundu. Gürsoy, böyle bir ortamda sağlık hakkı mücadelesinin zorlaştığına dikkat çekerek, “Demokrasi ve barış olmadığı sürece tek adım atamayız. Barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine devam edeceğiz” diye konuştu.
AKP vurdumduymaz
TTB Başkanı Gürsoy, AKP Hükümeti’nin sağlık politikalarını da eleştirdi. Gürsoy, “15 Haziran tebliği eşi görülmedik bir vurdumduymazlıktır. Benden sonrası tufan anlayışı ile hareket eden hükümet sağlığın piyasa metası haline getirilmesi, kadrolaşma, kamunun hizmet üretiminden çekilmesi, sağlık çalışanlarının iş güvencesini kaybetmesi, performans uygulaması ile ekip çalışmasının torpillenmesi için çalıştı. AKP manifaturacı kafasıyla sağlık sorunlarına çözüm arıyor” dedi. Tebliğ ile sevk zincirini kaldıran hükümetin yerli ve yabancı sermayeye kaynak aktarmayı hedeflediğini söyleyerek, tebliğin ardından özel hastanelerin gazetelere verdiği teşekkür ilanlarını gösterdi.
Ortak mücadele vurgusu
KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Türkiye’de halkların karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, “Buna karşı TTB ile birlikte, sağlık hakkı için, eşit, özgür, demokratik ve laik bir ülkede bir arada kardeşçe yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ise “Doğruları söylemeye, yan yana yürümeye devam edeceğiz” derken, SES Başkanı Köksal Aydın, “Mücadelemize daha büyük direnişleri eklememiz lazım” diye konuştu. ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker, Halkevleri Başkanı Abdullah Aydın ve Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanı Erdoğan Mazmanoğlu da konuşmalarında mücadelenin büyütülerek sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Kongre, çalışma raporunun görüşülmesi ile devam etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ulucanlar’da ‘Beynelmilel’ gösterildi

SONRAKİ HABER

Kozaklılar altın istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...