25 Haziran 2007 00:00

İç Anadolu Bölgesi’nin enerjisi tartışılacak

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve bağlı temsilciliklerin dört aydır sürdürdüğü İç Anadolu Enerji Forumu’nun (İÇEF) son ayağı önümüzdeki hafta Nevşehir’de düzenlenecek

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve bağlı temsilciliklerin dört aydır sürdürdüğü İç Anadolu Enerji Forumu’nun (İÇEF) son ayağı önümüzdeki hafta Nevşehir’de düzenlenecek.
“Enerji alanında çok sayıda konuyu ele almak, yerel sorunları yerinde tartışabilmek” gibi amaçlarla düzenlenen form, 28-29-30 Haziran günlerinde yapılacak. Forumun ilk gününde, nükleer santral konusu masaya yatırılacak. Son gün ise “Enerjinin Kamusallığı ve Kamusal Yaklaşım” konulu bir panel yapılacak. Forum kapsamında, “Enerji Üretimi ve Tüketimi”, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları”, “Enerji-Çevre-Sağlık”, “Enerji Kalitesi ve Verimliliği”, “Enerji Politikaları ve Planlama”, “Geleneksel Enerji Kaynakları ve Geleceğin Enerji Kaynakları” gibi konular ele alınacak.
EMO Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, dün düzenlenen basın toplantısında İÇEF kapsamında, enerji ilgililerini bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi. Pektaş, sahip olunan yenilenebilir, temiz ve tükenmez kaynaklar açısından zenginliğe dikkat çekmek istediklerini belirtti. Pektaş, “Sürekli nükleer santral tehdidi ile toplumun gündemi meşgul edilmiştir. Mühendislik, eldeki kaynakların insan ve toplum yararına kullanılması demek olduğu halde, buna zıt uygulamalar ve yaklaşımlar görmekteyiz” dedi. 25 Haziran’ın Kazım Koyuncu’nun ölüm yıldönümü olduğunu da hatırlatan Pektaş, “Kazım gibi nice insanımızı ve değerimizi son yıllarda kanser nedeniye yitirdik. İnkar edilerek gerçeklerden kaçılamayacağını bir kez daha belirtmekte yarar var” dedi. Seçim sürecine de değinen Pektaş, “Kaynaklarımızın, ihtiyaçlarımızın, gelir ve sosyal durumumuzun temel alındığı politikalardan yanayız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adayları Meclis’e gönderelim

SONRAKİ HABER

TTB emek çizgisinde ısrarcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...