25 Haziran 2007 00:00

Kan ağlayarak CHP’ye

Mamak’ın Şirintepe ve Şahintepe mahallelerinde seçim havası henüz başlamamış. Kaldırımları, yolları yapılmayan; gecekonduları yap-sat usulü yıkılarak apartmanlara dönüştürülen mahallelere, Tuzluçayır’ı geçtikten sonra varırsınız.

Paylaş

Mamak’ın Şirintepe ve Şahintepe mahallelerinde seçim havası henüz başlamamış. Kaldırımları, yolları yapılmayan; gecekonduları yap-sat usulü yıkılarak apartmanlara dönüştürülen mahallelere, Tuzluçayır’ı geçtikten sonra varırsınız. Nato Yolu’nun solunda kalan bu mahallelerde, apartmanlarda yaşama başlanması, şehrin nimetlerinden mahallelinin faydalandığı anlamına gelmiyor. Çalışmasına rağmen geçinemeyen Şirintepe ve Şahintepelilerin çoğunluğu Ankara’ya Çorum’dan göçenlerden oluşuyor. Belediyeden hizmet alamayan bu mahallelerde, kahvelerde konuştuğumuz mahalleliler genellikle CHP’ye oy vereceklerini söylüyorlar. Yalnız, Baykal’ın seçtiği adayları tasdik etmekten başka bir şey yapmayacaklarının, seçimlerle geçim derdinin azalacağına inanmadıklarının da altını çiziyorlar.
Siyasiler samimiyetsiz
Şirintepe’de kahvede sohbet ettiğimiz 48 yaşındaki Ahmet Çetin, önceden kamyonculuk yaparak geçimini sağladığını, şimdi işsiz olduğunu söylüyor. Çetin, daha önce AKP’ye oy vermiş ama pişman. Şimdi oyunu CHP’ye verecekmiş. Kamyonunu satmak zorunda kaldığını aktaran Çetin, siyasilerin televizyonlara çıkıp güzel konuştuğunu, birinden birine oy vermeye zorladığını aktarıyor. “Aslında bunların hiçbirine oy vermeyeceksin” diyen Çetin, başka bir seçenek olmadığı için CHP’ye vereceğini söylüyor. 46 yaşındaki Ali Duran Salarvan, seçimlerin halkın sorunlarını çözmeyeceği görüşünde. Türkiye’nin 3. dünya ülkesi olduğunu, endüstrinin gelişmediğini ve tarımın bitirildiğini söyleyen Salarvan, halkın devletten hiçbir beklentisinin kalmadığını belirtiyor. Salarvan, CHP’ye yalnızca laikliği savunduğu için oy vereceğini, ama CHP’nin ilk sıralarına İlhan Kesici’nin konulmasını anlayamadığını söylüyor.
“Bugüne kadar halk için çalışacağım diyenleri çok gördük, ancak çalışan bir partiyle karşılaşmadık” diyen Satılmış Esen de CHP’ye istemeyerek de olsa oy vereceğini söylüyor. 52 yaşında olan memur emeklisi Esen, siyasilerin samimiyetsiz olduğunu, emeklilerin geçinebilmesi için en az 1.5 milyar maaş alması gerektiğini dile getiriyor.
Biz tasdik memuruyuz
Şirintepe Mahallesi’nde akşamüzeri havaların da güzel olmasıyla birlikte insanlar sokaktalar. Emekliler, seçimlerin bir şeyleri değiştirmesini istiyorlar. İsimlerini söylemekten çekinen emeklilerin oyları da CHP’ye. “DSP ile işbirliğine gitmeseydi CHP’ye oy vermeyecektim” diyen emeklilerden biri, CHP’de demokrasi olmadığını söylüyor. Baykal’ın adayları belirlediğine, kendilerine de noterin işi olan tasdik etmenin kaldığına dikkat çeken emekliler, siyasilerin ‘dışarıda dövüşüp içeride kadeh tokuşturan krallar’ olduklarını ifade ediyorlar.
Şahintepe Mahallesi’nde gittiğimiz kahvede tanıştığımız 45 yaşındaki Yılmaz Taşkın, Büyükşehir Belediyesi işçisi. Taşkın, AKP’nin dışında bütün partilerin birleşerek iktidar olması gerektiğini dile getiriyor.
Mehmet Gültekin ise ülke gündeminin seçimlerle değişmeyeceğini düşünüyor. “Hükümette ister AKP olsun, ister CHP, MHP olsun, çıkarlarını düşünecekleri için değişen bir şey olmaz. O yüzden seçimlerden beklentimiz yok. İşte görüyorsunuz, yolumuzu, kaldırımımızı yapmıyorlar; burası NATO Yolu, kaldırım yok. Şahintepe’de bir tane okul yok” diyen Gültekin, yine de birinden birine oy vermek zorunda kalacaklarını söylüyor ve “Belki aydın kişiler milletvekili olursa, bir şeyleri değiştirebilir” diye ekliyor. (Ankara/EVRENSEL)
Şiar Can Şener/Ferhat Şahin
ÖNCEKİ HABER

Tunceli Emniyeti de ‘refleks göster’ dedi

SONRAKİ HABER

Aşıklar kendilerini oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...