25 Haziran 2007 00:00

Tunceli Emniyeti de ‘refleks göster’ dedi

Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü, kent merkezi, ilçe ve mahallelerde vatandaşlara “Teröre Hayır Sevgiye Evet” başlıklı broşürlerin yer aldığı mektuplar dağıttı

Paylaş

Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü, kent merkezi, ilçe ve mahallelerde vatandaşlara “Teröre Hayır Sevgiye Evet” başlıklı broşürlerin yer aldığı mektuplar dağıttı. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma’ya ait numaraların yer aldığı broşürlerde, “iç tehdidin” olduğu, ordunun bunun görünen kısmı ile mücadele ettiği ve iç cephenin de halk tarafından sağlanarak “terörün bertaraf edilmesi” gerektiği belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın çok tartışılan “Toplumsal refleks göster” açıklamasının ardından böyle bir broşürün dağıtılması dikkat çekti.
Tunceli Emniyet Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde, içerisinde “Teröre Hayır Sevgiye Evet” yazılı broşürlerin bulunduğu mektuplar dağıtarak herkesi “teröre karşı refleks” göstermeye çağırdı. Cumhuriyet mitinglerinin dolaylı olarak “toplumun teröre karşı refleksi” olarak gösterildiği broşürlerde, son dönemlerde oluşan ortamın “teröre karşı mücadelede önemli bir fırsat olduğu” ifade edildi.
‘İç cephe’ vurgusu
Halkın emniyet güçlerine yardımcı olması gerektiğine dikkat çekilen broşürlerde, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cepheler 2 mahiyette tasavvur olunabilir; iç cephe ve görünen cephe, asıl olan iç cephedir. Bu cephe; bütün memleketin, bütün milletin vücuda getirdiği cephedir. Görünen cephe ise doğrudan doğruya ordunun düşman karşısındaki silahlı cephesidir. Bu cephe sarsılabilir, değişebilir, mağlup olabilir. Fakat bu, hiçbir vakit bir memleketi mahvedemez. Mühim olan memleketi temelinden yıkan, milleti esir ettiren iç cephenin çökmesidir” şeklindeki ifadeleriyle ‘içe dönük bir mücadele’ çağrısı yapıldı.
Broşürde, halktan şüphelendikleri şahısları, şüpheli gördükleri paketleri ve oluşabilecek her türlü olayı 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat telefonlarını arayarak bildirmeleri istendi. (Tunceli/DİHA)
Ovacık’ta karakola saldırı iddiası
Tunceli’nin Ovacık ilçesine giden akar yakıt yüklü bir tanker, ilçe yolu üzerinde bulunan Karşılar Jandarma Karakolu’ndaki arama noktasında açılan ateş sonucu patladı. Patlamada tanker şoförü Hüseyin Tamer’in yaşamını yitirdiği bildirildi. Tankerle karakola intihar saldırısı düzenlenmek istendiği iddia edildi. AA patlamanın ardından karakola ateş açıldığını öne sürdü.
Tunceli merkeze bağlı Dilek köyü kırsalında önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen çatışma esnasında, aynı bölgede bulunan Karşılar Jandarma Karakolu’nda akaryakıt dolu tanker patladı. Patlamada Adana’dan Ovacık’a akaryakıt götürdüğü belirtilen tanker şoförü Hüseyin Tamer yaşamını yitirdi. Olayda Tamer’in yanında bulunan bir kişinin daha yaşamını yitirdiği iddia edildi. Tamer’in yanında bulunan ve kimliği henüz belirlenmeyen kişinin tankeri kaçırdığı ve karakola intihar saldırısı düzenlemek istediği öne sürüldü.
Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken bölgede operasyon devam ediyor. Olay nedeniyle kapatılan Tunceli-Ovacık karayolu 18 saat sonra açıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan korkmasın! Oylar israf olmayacak

SONRAKİ HABER

Kan ağlayarak CHP’ye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...