26 Haziran 2007 00:00

Diyarbakır’da Zazaca öykü yarışması düzenleniyor

Astrid Lindgren Çocuk Kültür Kitap ve Gelişimevi, Kürt dilini geliştirmek amacıyla ve Yazar Astrid Lindgren’in 100. doğum günü anısına Kürtçe’nin Zazaca ve Kurmanci lehçelerinde öykü yarışması düzenliyor.

Paylaş

Astrid Lindgren Çocuk Kültür Kitap ve Gelişimevi, Kürt dilini geliştirmek amacıyla ve Yazar Astrid Lindgren’in 100. doğum günü anısına Kürtçe’nin Zazaca ve Kurmanci lehçelerinde öykü yarışması düzenliyor. Uzunçorap Pippi’nin de aralarında bulunduğu onlarca çocuk eserine imza atan İsveçli yazar, Kürtçe öykülerde yaşayacak.
Geçen yıl 5 Ekim’de Diyarbakır’da kurulan ve Türkiye’nin ilk Kürtçe çocuk kütüphanesini açan Astrid Lindgren Çocuk Kültür Kitap ve Gelişimevi, Kürtçenin Zazaca ve Kurmanci lehçelerinde öykü yarışması düzenliyor. 12-18 yaş arası çocukların katılacağı yarışmanın son başvuru tarihi, 20 Eylül 2007. Sonuçların 20 Ekim 2007 tarihinde düzenlenecek bir şölenle açıklanacağı yarışmada her lehçe için ayrı ödüller verilecek.
Yarışmaya ilişkin bilgi veren Gelişimevi sorumlusu Mahmut Yürük, amaçlarının çocuklar arasında Kürtçenin geliştirilmesi olduğunu belirterek, ilk kez Zazaca lehçesinde bir yarışma düzenlendiğini söyledi.
Yarışma sonucunda çocuklar arasında Kürtçe okuma-yazma oranı hakkında bilgi sahibi olacaklarını vurgulayan Yürük, yarışmaya katılan öykülerin kitaplaştırılacağını da açıkladı. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Küresel ısınma Nasreddin Hoca’yı da vurdu!

SONRAKİ HABER

‘DT kasasında neden para yok?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...