26 Haziran 2007 00:00

Küresel ısınma Nasreddin Hoca’yı da vurdu!

Konya’nın Akşehir ilçesinde 48’incisi düzenlenecek Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri’nin programında bu yıl bir değişiklik yapıldı. Her yıl Akşehir Gölü’ne maya çalan temsili Nasreddin Hoca, bu yıl Özsu Göleti’ne suyla ...

Paylaş

Konya’nın Akşehir ilçesinde 48’incisi düzenlenecek Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri’nin programında bu yıl bir değişiklik yapıldı. Her yıl Akşehir Gölü’ne maya çalan temsili Nasreddin Hoca, bu yıl Özsu Göleti’ne suyla maya çalacak.
5-10 Temmuz arasında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında temsili Nasreddin Hoca, suyu çekilen Akşehir Gölü yerine Özsu Göleti’ne, küresel ısınmaya dikkat çekmek için mayayı yoğurtla değil suyla çalacak.
Bu yılki temsili Nasreddin Hoca, oyuncu ve sunucu Kadir Çöpdemir olacak. Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, şenliklerde bu yıl küresel ısınma ve su kaynaklarının azalmasına dikkat çekileceğini hatırlattı. Geçen yıl tamamen kuruyan Akşehir Gölü’nde bu yıl bir miktar da olsa su bulunuyor. Maya ise Özsu Göleti’ne suyla çalınacak.
Şenlik 5 Temmuz’da başlıyor
4 Temmuz Çarşamba günü, tellalın ve Nasreddin Hoca’nın temsili çömezlerinin halkı şenliğe çağırmasıyla etkinlikler başlayacak. Bu yıl, şenlik programı broşürleri yamaç paraşütçüleri tarafından havadan atılacak.
İstanbul Haydarpaşa’dan 4 Temmuz’da kalkacak olan Gülmece Treni’yle sanatçılar, yazarlar, bilim adamları ve basın mensupları Akşehir’e gelecek. Şenlikler, temsili Nasreddin Hoca’nın şenliğe çağrılması, şenlik korteji, göle yoğurt çalma töreni, konser, tiyatro, sergi, panel, konferanslarla devam edecek.
Açık Hava Tiyatrosu’nda şenliğin açılış günü olan 5 Temmuz akşamı Ferhat Göçer; 6 Temmuz’da Pop Star Alaturka yarışmacıları Çimen, Erhan, Okan ve Tayfun; 7 Temmuz’da pop şarkıcısı Eylem; 10 Temmuz’da Hüseyin Turan sahne alacak. Bunların yanı sıra; 8 Temmuz akşamı Levent Kırca Tiyatrosu “Ateşin Düştüğü Yer” adlı oyunu, 9 Temmuz’da da Sadri Alışık Tiyatrosu “Güllü” adlı tiyatro gösterilerini sergileyecekler.
Şenlik kukla, kısa film, çizgi film gösterileri, çocuk oyunları, animasyonlar ve imza günleriyle renklenecek.
48. Uluslarası Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında Kısa Metrajlı Komedi Filmleri Yarışması, Afiş Yarışması, Fotoğraf Yarışması, Gülmece Öyküleri Yarışması, Çizgi Bant Yarışması düzenleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da Zazaca öykü yarışması düzenleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa